Política

Brown assegura que no es tornarà als "vells temps" a Irlanda del Nord

Atemptat

El primer ministre britànic, Gordon Brown, ha condemnat l'assassinat d'un policia nord-irlandès a l'Ulster aquest dilluns a la nit. Com va fer durant la visita a la base atacada dissabte passat, Brown ha assegurat que no es tornarà "als vells temps" a Irlanda del Nord.

"Es tracta d'assassins que estan intentant distorsionar, pertorbar i destruir un procés polític que està funcionant per a la població i per a Irlanda del Nord", ha subratllat Brown. Alhora, ha promès que "no es permetrà" que els pistolers "minin el procés polític".

El policia mort dilluns a la nit a Craigavon participava en una patrulla ordinària que investigava possibles activitats de paramilitars a la zona, segons fonts policials d'Irlanda del Nord.

El servei de policia d'Irlanda del Nord (PSNI) ha obert una investigació per esclarir els fets ja que encara se'n desconeixen les circumstàncies exactes i els autors de l'assassinat.

Aquest és el primer assassinat d'un agent de policia a l'Ulster des del 1998 i el mort és el primer de la PSNI des que es va crear el 2001.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.