Política

Montilla fa arribar a Brussel·les el malestar amb Pöttering perquè no va voler reunir-se amb ell

La controvertida visita del president del Parlament Europeu, Hans-Gert Pöttering, a Barcelona encara porta cua. El govern de la Generalitat està “molt ofès” pel rebuig de Pöttering a reunir-se amb José Montilla el 26 de gener i ha fet arribar el seu malestar a Brussel·les. Eurodiputats del tripartit i funcionaris europeus han confirmat a l’AVUI la “plantada” de l’alemany a la invitació que li va fer el president i la “indignació” d’aquest.

El mateix Montilla no va amagar el seu disgust en el dinar que va oferir als alts càrrecs catalans de les institucions europees 48 hores després del “desaire”, el 28 de gener en un hotel de Brussel·les. La delegada del govern davant la UE, Anna Terrón, fins i tot “es va encarar” al portaveu de l’Eurocambra, Jaume Duch, retraient-li que “és inacceptable” que Pöttering visiti un país sense veure’s amb el seu president, mentre Montilla “assentia”, expliquen dos assistents a la recepció.

Acomboiat pel vicepresident de l’Eurocambra, Alejo Vidal-Quadras, i pel secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, Pöttering només va visitar el Fòrum Social de la Fundació Pere Tarrés i ESADE. Un europarlamentari socialista assegura que el govern va contactar l’Eurocambra per convidar el president al Palau de la Generalitat. Pöttering tampoc no es va voler entrevistar amb el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, així que el republicà va optar per assistir al seu dinar col·loqui.

Duran i Vidal-Quadras

Un funcionari atribueix a “l’ombra allargada de Vidal-Quadras i de Duran” la reticència de Pöttering a “veure’s amb polítics que no fossin d’un determinat color”. I un eurodiputat alerta que “aquest menyspreu atiarà les queixes que Europa maltracta Catalunya”. Vidal-Quadras al·lega que els viatges oficials del president de l’Eurocambra “tenen un protocol estricte” i que en aquest cas “la visita de Pöttering era a les institucions de la societat civil” i no al govern. “Tot i això, estem encantats, molt agraïts, que Benach assistís a l’acte”, replica. Fonts de l’oficina de l’Eurocambra a Barcelona, per contra, atribueixen a “problemes d’agenda” que Pöttering no veiés Montilla, ja que “no podia allargar la seva visita un dia més”. El govern no confirma si Montilla, després de la topada i a quatre mesos de les europees, ha tornat a demanar-li una entrevista. Vidal-Quadras creu que Pöttering va endur-se “la impressió que els catalans estan obsessionats per la qüestió identitària”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

ERC reclama mesures per assegurar un major retorn social del turisme

girona
política

Llum verd a la tramitació exprés de la reforma del reglament del Parlament

barcelona
política

L’estratègia d’ERC s’ha decidit els darrers anys sense Junqueras

barcelona
política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter
MEDITERRANI

Xipre, una partició enquistada

Barcelona
Estat espanyol

Vox dona per trencats els pactes amb el PP pel repartiment de migrants

Barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA