Política

Solbes espera avenços aquest dissabte i Castells fa l'orni

CATALUNYA

Comença el vodevil a la Moncloa. Quan el compte enrere per arribar a un acord sobre finançament sembla definitiu, el govern espanyol i el català es contradiuen i tiben cada un cap al seu cantó no tan sols en la negociació, sinó també en les declaracions públiques sobre les possibles reunions.

El vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, ha avançat que aquest cap de setmana "pot ser un moment interessant per intercanviar punts de vista amb responsables de la Generalitat" i provar de tancar un acord de finançament, tot i que també ha advertit que, si no és així, "encara queda una setmana més" abans de Cap d'Any. Solbes ha fet aquestes declaracions en una entrevista a la Cadena SER.

En els últims dies, diverses fonts han apuntat que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha programat per a aquest dissabte una o dues reunions de pes per tancar el model de finançament.

La primera reunió seria amb el seu equip econòmic: el vicepresident Solbes, el secretari d'Estat d'Economia, David Vegara, i el director de la seva oficina econòmica, Javier Vallés. Segons algunes fonts, el conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, també hauria de ser en aquesta trobada. Tanmateix, en una entrevista a Els matins de TV3, el conseller no ha volgut confirmar si hi participarà i ni tan sols si la reunió "d'alt nivell" es produirà, malgrat que aproximadament a la mateixa hora Solbes parlava dels avenços que preveu fer en l'eventual reunió.

La segona hipotètica trobada d'aquest dissabte, que es podria traslladar a una altra data però que sempre tindria lloc abans de Cap d'Any, seria entre el president espanyol i el president de la Generalitat, José Montilla, per segellar l'acord o per desencallar el desacord si cal.

En aquest punt, Castells encara és més hermètic, i ha desmentit que, ara per ara, estigui previst que Montilla vagi a la Moncloa aquest cap de setmana. "Sé que s'ha parlat d'aquesta reunió, però s'ha desmentit". El conseller també ha insistit en la necessitat de la "discreció" de les negociacions, i s'ha agafat a aquest argument per no donar detalls de la possible participació de la part catalana en la trobada d'aquest dissabte.

Davant d'aquest ball de declaracions confuses i contradictòries, tot fa preveure que hi haurà reunions aquest dissabte a la Moncloa i que transcendiran després, segons els resultats, com passa habitualment en aquests casos.

De moment, Castells ha volgut deixar clar que encara "s'està lluny" de l'acord, tot el contrari que ha volgut donar a entendre Solbes, malgrat que cap dels dos no ha concretat res.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA
OTAN

Els líders de l’Aliança fan pinya amb Ucraïna a l’inici de la cimera

Barcelona
judicial

Alerta Solidària carrega contra l’Audiència Nacional per no amnistiar els CDR

barcelona
Estats Units

Augmenta la pressió sobre Biden perquè faci un pas al costat

Barcelona
ESTAT ESPANYOL

La 'policia patriòtica' del PP va espiar 55 diputats de Podem

BARCELONA

Unes 300 persones es manifesten a Lloret contra la monarquia espanyola

LLORET DE MAR
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar tota la Ciutat de Gaza

Barcelona
política

Javi López serà un dels vicepresidents del Parlament europeu

barcelona

El regidor del PSC, Ángel Martínez, demana que es posi una pantalla per seguir la final de l’Eurocopa

GIRONA