Política

ICV demana al govern català que no tanqui una proposta en fals

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha advertit aquest dilluns que Catalunya "no es pot permetre tancar en fals un acord de finançament", ja que el nou sistema "ha de respondre a l'Estatut, garantir la suficiència financera de la Generalitat" i "seguir uns criteris objectius de solidaritat".

Segons Herrera, la proposta que s'espera que en les pròximes hores doni a conèixer el govern espanyol "hauria d'haver estat consensuada" amb el govern de la Generalitat, per la qual cosa considera "difícil" arribar a un acord.

En el cas que la proposta sigui insatisfactòria, Herrera ha demanat "serenitat per no entrar en una espiral de a veure qui la diu més grossa", i també ha recomanat "fermesa per lluitar per un nou acord, però sobretot, una resposta unitària del govern català i de totes les forces".

Ha qualificat, en aquest sentit, d'"irresponsable" l'actitud de CiU, "que sembla obsessionada que no tinguem acord de finançament, amb el ball de xifres que proposa".

"Si la proposta no és satisfactòria –ha afegit– el govern haurà de veure quines mesures de pressió té per aconseguir un bon acord".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.