Política

Els EUA demanen a Hamàs que respecti l'alto el foc i Hezbol·lah fa una crida a la Intifada

El cap del grup xiïta libanès Hezbol·lah, Hassan Nasrala, ha fet aquest dilluns una crida per a una nova Intifada contra Israel no només a la franja de Gaza, sinó també en el món àrab, i ha predit una derrota israeliana davant una possible ofensiva terrestre. Des de la Casa Blanca s'ha demanat a Hamàs que aturi els atacs contra Israel i respecti l'alto el foc pactat fa sis mesos. A més, des dels Estats Units i d'altres països i organismes internacionals s'ha mostrat preocupació davant la situació humanitària que es viu a la franja de Gaza, on la xifra de víctimes no para d'augmentar i ja es parla de 345 morts i 1.400 ferits.

"Faig una crida a una tercera Intifada a Palestina i a tots els Estats àrabs, ja que l'objectiu [de l'agressió israeliana] és la resistència i les aspiracions palestines", ha dit Nasrala en un enregistrament difós a milers de simpatitzants en un estadi de Beirut.

En aquest sentit, els milicians talibans de l'Afganistan han demanat també als musulmans de tot el món que s'uneixin i facin la guerra contra Israel en resposta als seus atacs aeris, que han acabat amb la vida de 345 palestins a Gaza, dels quals una cinquantena són civils.

Negociacions de pau
Per la seva banda, el cap de l'equip palestí que negocia la pau amb Israel, Ahmed Qurea, ha anunciat aquest dilluns que se suspenen les converses en protesta per l'ofensiva a la franja de Gaza, que ha causat en els últims tres dies 345 morts i 1.400 ferits.

"És impossible mantenir negociacions de pau amb Israel mentre el seu exèrcit està cometent massacres contra el nostre poble a la franja de Gaza", ha afirmat Qurea als periodistes a Ram Al·lah. De fet, l'Organització per a l'Alliberament de Palestina (OAP) ha avançat que no es reprendrà el diàleg fins que acabin els atacs d'Israel.

Els bombardejos de l'aviació israeliana a Gaza continuen aquest dilluns per tercer dia consecutiu com a resposta als atacs llançats la setmana passada per Hamàs i que van suposar el trencament de l'alto el foc acordat fa sis mesos. Les milícies palestines han llançat més de 150 coets contra territori israelià des de dissabte.

Tres dies d'atacs
Aquest dilluns Israel ha atacat el ministeri d'Interior i la Universitat Islàmica de Gaza i ha declarat l'àrea pròxima a la frontera amb la franja zona militar tancada, fet que fa pensar en una possible incursió terrestre per part de l'exèrcit israelià, que ja ha desplegat tancs a la zona.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona