Política

Detenen a Bèlgica el suposat cap de la xarxa detinguda a Barcelona per connexions amb el terrorisme islamista

Un ciutadà pakistanès, identificat com a Marc Ghulam Farit, ha estat detingut aquest dimecres a Bèlgica com a presumpte responsable de la xarxa internacional de falsificació documental, tràfic de persones i tràfic de drogues desarticulada ahir amb la detenció de 13 persones a Barcelona i València.

El seu arrest s'ha produït mitjançant una comissió rogatòria internacional del jutjat central d'Instrucció número 3 de l'Audiència Nacional espanyol, dirigit per Fernando Grande-Marlaska.

Segons ha informat un portaveu policial espanyol, Marc Ghulam era l'encarregat de ordenar els enviaments i de rebre la documentació falsa.

La detenció se suma a les 12 que es van produir ahir a Barcelona i a València i encara s'investiga si l'organització portava aquests documents falsos a grups vinculats amb el terrorisme internacional.

Amb l'operació portada a terme ahir es donava per desmantellat un entramat internacional dedicat al robatori de passaports que eren enviats a Tailàndia, on, després de ser manipulats, es remetien a països europeus per a grups de delinqüents que els usaven per creuar les fronteres i encobrir identitats.

Els detinguts ahir a Barcelona eren deu pakistanesos: Mohammad W., Khan G.N., Ansar S., Awais I.B., Sheik N.R., Atiqur R., Clivella W.J., Khuram S., Hussein M. i Mohammad S., i un nigerià: Babatunde A.; i a València, Mohammad I., pakistanès, i Jangeet S., indi.

Al matí, els agents van fer escorcolls al Raval, a Santa Coloma de Gramenet, a València i a Mislata, a la comarca de l'Horta, també al País Valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.