Política

Carod viatja a Nova York per obrir la quarta delegació del govern a l'estranger

Política

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, emprèn demà un viatge a Nova York, d'una setmana de durada, en què obrirà la quarta delegació del govern a l'estranger, per a la qual cosa estarà acompanyat per l'expresident català pel PSC, Pasqual Maragall, i l'expresident del Parlament Joan Rigol (CiU).

La Delegació de la Generalitat als Estats Units i Amèrica del Nord, situada a Manhattan, és la quarta que es posa en marxa després de les ja inaugurades a Berlín, Londres i París. Vicepresidència preveu obrir-ne d'altres a la Xina i a l'Amèrica del Sud.

Fonts de la Vicepresidència han informat a Europa Press que la presència de Maragall i Rigol potència l'acció exterior del govern, un dels mandats estatutaris. A més, es reflecteix que les relacions internacionals del govern al marge de l'Estat no són només desig d'ERC.

Les mateixes fonts han indicat que també han convidat l'expresident Jordi Pujol (CiU), que ha al·legat problemes d'agenda però ha donat suport a l'acció exterior de la Generalitat.

Carod ha mostrat reiteradament la seva intenció de desplegar al màxim les competències estatutàries a l'exterior. Per això va crear la Viceconselleria d'Exteriors, que ocupa Roser Clavell, que també l'acompanyarà en el viatge, al costat del director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària, David Minoves, i el de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló.

El delegat
Dirigirà la nova delegació Andrew Davis, doctor en Filosofia per la Universitat de Nottingham (Regne Unit), màster en Relacions Internacionals per la Universitat Johns Hopkins (Washington DC) i especialitzat en economia internacional i estudis europeus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona