Política

El PSC deslliga l'agenda catalana del seu suport al PSOE i es desmarca d'ERC i ICV

Zaragoza adverteix que no pressionaran Zapatero amb afers catalans durant el debat espanyol de política general perquè seria "fer el joc al PP". Creu que seria "sucursalista" supeditar "la negociació entre els governs català i d'Espanya a les decisions del Parlament espanyol"

El PSC ha deixat clar que els assumptes pendents de l'agenda catalana que negocia la Generalitat, com el finançament o el traspàs de Rodalies, no tenen res a veure amb el seu suport al PSOE en el debat de l'Estat de la Nació previst per a la setmana que ve. Els socialistes es desmarquen, així, de l'estratègia que en aquest sentit segueixen els seus socis al govern català, ERC i ICV.

A poc més d'una setmana de la celebració del debat espanyol de política general, el secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, ha assegurat aquest dilluns, que els 25 diputats que la seva formació té al Congrés no faran el joc al PP i, així, desvincularan assumptes com ara el pacte en finançament del seu suport indiscutit al govern de José Luis Rodríguez Zapatero davant els populars.

"Que Artur Mas (CiU) vagi a buscar ser president a Madrid és el seu problema, és un signe de sucursalisme. Però nosaltres no supeditarem mai la negociació entre els governs català i d'Espanya a les decisions del Parlament espanyol. L'únic que ens faltava és posar el PP i els seus aliats a decidir sobre les negociacions entre el govern català i el govern d'Espanya, i facilitar-los que perjudiquin Catalunya", ha subratllat Zaragoza.

En aquest sentit, Zaragoza s'ha desmarcat també de l'estratègia d'oposició a Madrid d'ICV i d'ERC, i de declaracions com les del passat cap de setmana del secretari general d'ERC, Joan Ridao, que es va mostrar partidari d'"agenollar" el president espanyol durant el pròxim debat i "després, quan hagi complert amb Catalunya, si de cas ja l'ajudarem a aixecar-se".

"És erroni", ha apuntat Zaragoza, que ha advocat per afrontar el debat de la setmana que ve en "positiu", sobretot per "buscar solucions" davant l'actual crisi econòmica.

Mentrestant, seran els governs central i català els que intentin solucionar qüestions com la del finançament autonòmic o el traspàs del serveis de Rodalies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona