Política

Duran assegura que "la decisió personal" de Guardans no canviarà l'oposició de CiU al govern espanyol

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat que el convergent Ignasi Guardans serà un "bon" director de l'Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA), encara que el seu nomenament no farà variar "de cap manera" l'oposició de CiU al govern espanyol.

En l'homenatge d'Unió al seu històric dirigent Manuel Carrasco i Formiguera al cementiri de Montjuïc, Duran ha dit que respecta la "decisió personal" del fins ara eurodiputat de CiU, que ha acceptat l'oferta de la nova ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, per dirigir l'ICAA.

Tot i això, ha volgut deixar molt clar que el pas donat per Guardans no suposa de cap manera un primer acostament entre CiU i el govern de José Luis Rodríguez Zapatero: "No ens compromet per a res. Una flor no fa estiu", ha apuntat gràficament.

"Personalment crec que serà un bon director general, perquè entén en la matèria. Però és una decisió que no té cap tipus de transcendència política per a CiU. La presència de Guardans com a director general en un ministeri del govern de Rodríguez Zapatero no implica cap canvi en absolut en l'actitud de CiU d'oposició al govern espanyol", ha insistit el líder d'Unió.

Duran ha recordat, com ahir van fer dirigents de CDC, que la postura oficial de CiU és la de considerar que "el ministeri de Cultura no hauria d'existir", perquè "les seves competències estan transferides a les comunitats autònomes".

Sobre la reacció que ha causat dins de Convergència el fitxatge de Guardans, Duran ha evitat posar el dit a la nafra. "És una qüestió interna de Convergència. Jo no acostumo a opinar sobre les qüestions internes de Convergència. No sempre és recíproc", ha suggerit Duran, que altres vegades no ha amagat el seu malestar pel que considerava interferències dels seus socis convergents en assumptes particulars d'Unió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.