Política

Zapatero diu que seria "un bon balanç" tenir el model de finançament al maig

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat avui a la sessió de control del Congrés que seria "un bon balanç" tenir el model de finançament al maig.

Zapatero vol tancar en "poques setmanes" dos dels principals temes de la carpeta catalana: el finançament autonòmic i el traspàs de Rodalies, per començar a parlar "seriosament" sobre la gestió dels aeroports.

Zapatero ha fet aquestes manifestacions al ple del Congrés dels Diputats on aquest dimecres ha rebut les crítiques dels partits catalans per la demora de l'acord de finançament. "És veritat que alguns grups que els agradaria que les coses haguessin anat més ràpides en alguns traspassos i en el finançament", ha apuntat, "però les coses van quan es poden fer".

Per la seva banda, el vicepresident tercer i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, ha dit, en la seva primera intervenció en el ple del Congrés, que el govern espanyol treballa en equip i no de forma individual per tractar de tancar el nou model de finançament autonòmic. Així, ha recordat que tant Salgado com la resta de l'Executiu tenen l'encàrrec d'engegar un sistema de finançament que garanteixi que tots els ciutadans tinguin igualtat d'accés als serveis públics, i de fer-lo a més compatible amb els interessos dels 17 territoris i de les dues ciutats autònomes.

Chaves ha contestat així el diputat del PP Juan Manuel Moreno, que s'ha interessat pel paper ocuparà Chaves en la negociació de la reforma del finançament.  Moreno ha iniciat la seva intervenció assenyalant que s'alegrava molt de veure'l al congrés després de la "fugida" que va protagonitzar en la sessió de control del Senat i, referent a això, ha afegit: "pensàvem que avui també tindríem un nou capítol de vicepresident a la fuga".

El ministre ha emprat també la ironia per contestar el diputat i indicar que, després de 19 anys com a president de la Junta d'Andalusia, "esperava més elegància per part del PP, encara que era molt esperar".

El diputat del PP ha retret a Rodríguez Zapatero que, en un moment de recessió i crisi econòmica, tingui l'"enorme frivolitat" de nomenar una vicepresidència tercera que "no té ni contingut, ni lideratge ni és capaç de projectar cap acció política".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.