Política

Clinton creu que els Estats Units i la Xina poden liderar la recuperació econòmica mundial

Política

La secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, ha afirmat que els Estats Units i Pequín podrien contribuir a la recuperació econòmica mundial si treballessin junts, i alhora s'ha mostrat agraïda per la confiança dipositada per les autoritats xineses en el deute estatal nord-americà.

La Xina, amb reserves internacionals d'aproximadament 2 bilions de dòlars, és el país amb més deute nord-americà del món. Pequín inverteix la major part de les seves reserves en deute líquid, especialment en bons del tresor, tot i que des que ha patit pèrdues amb les caigudes de Blackstone i Morgan Stanley té més por a aquesta mena d'operacions.

Amb vista al futur, la cap de la diplomàcia nord-americana ha mostrat la seva confiança que la pròxima cimera del G-20 que es farà al mes d'abril serveixi com a base per potenciar el flux interestatal de capitals. "Tenim totes les raons per creure que els Estats Units i la Xina es recuperaran i junts ajudarem a guiar la recuperació mundial", ha afegit.

Prèviament, Clinton ha indicat que els Estats Units i la Xina també han de treballar junts en la lluita contra el canvi climàtic i les amenaces a la seguretat que representa Corea del Nord. El punt culminant de la seva visita, la quarta de la seva gira per l'Àsia, serà amb les reunions amb el president, Hu Jintao, i el primer ministre, Wen Jiabao.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.