Política

Dario Franceschini, nou líder de l'oposició a Itàlia

Política

Dario Franceschini, de 50 anys, ha estat escollit nou secretari general del Partit Demòcrata (PD), principal grup de l'oposició a Itàlia, en substitució de Walter Veltroni, que va dimitir del càrrec el passat dia 17 després de la derrota electoral patida en els comicis regionals de Sardenya.

Franceschini ha estat escollit per l'Assemblea Nacional del PD, reunida a Roma per trobar una sortida a la crisi oberta després de la renúncia de Veltroni.

Han recolzat la seva candidatura 1.047 dels 1.258 delegats, dels quals 92 ha recolzat a l'altre aspirant, l'exministre de Defensa italià Arturo Parisi, mentre que la resta dels vots han estat en blanc.

El nou líder del PD estarà al càrrec fins l'octubre proper, quan se celebrarà el primer congrés del partit, resultat de la fusió de l'excomunista Democràtics d'Esquerra (DS) i la coalició de centre esquerra La Margherita.

Dels seus 3.133 membres, a l'assemblea hi han assistit 1.258, que el primer que han fet ha estat votar si el millor per al partit en aquests moments de crisi era escollir un nou secretari o tornar a fer primàries. Després de l'intervenció de diversos dirigents del PD, 1.006 han votat a favor de designar en la mateixa jornada al nou secretari.

Dario Franceschini ve de La Margherita i està considerat pels analistes polítics com un "bessó", "clon" o "alter ego" de Veltroni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.