Política

El govern espanyol prorroga les missions militars a l'exterior que podran superar els 3.000 efectius

El Consell de Ministres ha prorrogat fins al 31 de desembre del 2009 les missions a l'exterior i ha autoritzat la ministra de Defensa, Carme Chacón, a realitzar "els ajustaments necessaris" per adequar els efectius "a les exigències de les operacions" un cop eliminat el límit de 3.000 efectius vigent fins ara.

La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha recordat que l'enviament de tropes necessitarà "la preceptiva autorització per cada cas concret del Congrés dels Diputats".

Les Forces Armades espanyoles participen actualment en cinc operacions de pau en l'exterior, totes elles emparades per resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides i autoritzades pel congrés dels Diputats. La xifra total d'efectius autoritzats en aquestes missions internacionals és de 1.100 per al Líban (UNIFIL), 778 per a l'Afganistan (ISAF), 630 per a Kosovo (KFOR), 266 per a Bòsnia i Hercegovina (EUFOR ALTHEA) i 100 per al Txad (EUFOR TXAD-RCA).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.