Política

El malestar intern a ERC s'estén al País Valencià

Amb el nom de Renovament Republicà, una plataforma de militants "de diversos sectors" demana autocrítica i debat. Critiquen l'expedient a Carretero, però no comparteixen la decisió de l'exconseller de donar-se de baixa

Asseguren que són militants i simpatitzants de tots els sectors, gent "d'Esquerra Independentista, de Reagrupament.Cat i votants de Puigcercós", i que els uneix la necessitat de debat i d'autocrítica. La plataforma Renovament Republicà arrenca amb aquest plantejament.

Són el front crític d'ERC al País Valencià, i aquest dimarts han fet públic el seu segon manifest, en què asseguren que respecten però no comparteixen la decisió de Joan Carretero d'abandonar el partit i critiquen la decisió de la direcció republicana "d'obrir un expedient per unes opinions del tot respectables i lícites". "Pensem que aquesta decisió és un error, perquè les diferències no es resolen a través d'expedients", sentencia Renovament Republicà en el comunicat.

En declaracions a l'AVUI.cat, un membre del moviment -sense identificar perquè encara no tenen portaveus designats- assegura que es tracta d'un corrent transversal. "Hi participen militants que al juny van votar a favor de la presidència de Joan Puigcercós, però també n'hi ha d'Esquerra Independentista i de Reagrupament.cat", afirma. La mateixa font també assegura que el president de la federació Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, és el seu president i que no és qüestionat en absolut.

El que sí que qüestionen són els resultats electorals dels últims anys: al País Valencià s'ha passat dels 13.294 vots de les eleccions del 2004 al Congrés espanyol del 2004 als 6.607 aconseguits en les eleccions estatals del 2008: s'han perdut la meitat de vots en quatre anys.

Pels promotors de la plataforma, "la falta d'autocrítica i de transparència, els tics d'autocrítica i la davallada electoral" els ha portat a fer el pas de constituir el grup, que de moment només demana debat i una "intervenció organitzada en la vida interna de la federació", sense concretar.

"De moment volem obrir un període de reflexió, perquè tots els esdeveniments dels últims dies -l'expedient a Carretero, la seva baixa i la baixa de Jaume Renyer, que s'intueixen com el principi d'alguna cosa més- han estat massa ràpids", argumenten les fonts de la plataforma consultades per l'AVUI.cat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navalni a la llista de “terroristes”

Barcelona