Política

El malestar intern a ERC s'estén al País Valencià

Amb el nom de Renovament Republicà, una plataforma de militants "de diversos sectors" demana autocrítica i debat. Critiquen l'expedient a Carretero, però no comparteixen la decisió de l'exconseller de donar-se de baixa

Asseguren que són militants i simpatitzants de tots els sectors, gent "d'Esquerra Independentista, de Reagrupament.Cat i votants de Puigcercós", i que els uneix la necessitat de debat i d'autocrítica. La plataforma Renovament Republicà arrenca amb aquest plantejament.

Són el front crític d'ERC al País Valencià, i aquest dimarts han fet públic el seu segon manifest, en què asseguren que respecten però no comparteixen la decisió de Joan Carretero d'abandonar el partit i critiquen la decisió de la direcció republicana "d'obrir un expedient per unes opinions del tot respectables i lícites". "Pensem que aquesta decisió és un error, perquè les diferències no es resolen a través d'expedients", sentencia Renovament Republicà en el comunicat.

En declaracions a l'AVUI.cat, un membre del moviment -sense identificar perquè encara no tenen portaveus designats- assegura que es tracta d'un corrent transversal. "Hi participen militants que al juny van votar a favor de la presidència de Joan Puigcercós, però també n'hi ha d'Esquerra Independentista i de Reagrupament.cat", afirma. La mateixa font també assegura que el president de la federació Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, és el seu president i que no és qüestionat en absolut.

El que sí que qüestionen són els resultats electorals dels últims anys: al País Valencià s'ha passat dels 13.294 vots de les eleccions del 2004 al Congrés espanyol del 2004 als 6.607 aconseguits en les eleccions estatals del 2008: s'han perdut la meitat de vots en quatre anys.

Pels promotors de la plataforma, "la falta d'autocrítica i de transparència, els tics d'autocrítica i la davallada electoral" els ha portat a fer el pas de constituir el grup, que de moment només demana debat i una "intervenció organitzada en la vida interna de la federació", sense concretar.

"De moment volem obrir un període de reflexió, perquè tots els esdeveniments dels últims dies -l'expedient a Carretero, la seva baixa i la baixa de Jaume Renyer, que s'intueixen com el principi d'alguna cosa més- han estat massa ràpids", argumenten les fonts de la plataforma consultades per l'AVUI.cat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Rovira desinflama la crisi interna a ERC i reclama un debat constructiu

barcelona
Guerra a Gaza

Biden suggereix progressos en les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona
Regne Unit

El govern britànic avançarà els alliberaments per evitar el col·lapse de les presons

Barcelona

Desestimen la petició de posar una pantalla per la final de l’Eurocopa

GIRONA
judicial

La fiscalia s’oposa a amnistiar a un manifestant ja condemnat i empresonat

barcelona
RÚSSIA

Putin avisa Kíiv sobre atacs amb armes dels aliats endins del territori rus

BARCELONA
política

El Suprem no admet les denúncies contra Yolanda Díaz per reunir-se amb Puigdemont a Brussel·les

BARCELONA
ESTAT ESPANYOL

El PSOE amplia a 2,7 punts el seu avantatge sobre el PP, segons el CIS

BARCELONA
política

“Protestarem sempre que calgui”

barcelona