Política

ERC vol que el govern entri en empreses estratègiques si hi ha nou finançament

Finançament

¿En què s’ha d’invertir l’increment de recursos que preveu el nou model de finançament (en cas que finalment hi hagi acord i Catalunya disposi d’aquests recursos)? Aquest és un dels apartats que figuren al document que negocien els socis de govern de cara a la revisió del Pacte d’Entesa i que preveuen segellar dimecres. La intenció és presentar un document conjunt que ajusti les actuacions de l’executiu a la realitat de crisi econòmica i que reculli bona part de les aportacions dels tres partits. Des d’Esquerra es considera que la prioritat de pal·liar la crisi ha d’anar acompanyada de la construcció d’un nou model econòmic, posant l’accent en l’economia del coneixement, i és això el que es vol prioritzar, i no pas reduir el deute, com s’ha pretès des del ministeri d’Economia. En aquest sentit, els republicans plantegen, entre altres propostes, que l’administració desenvolupi una “línia de participacions accionarials selectives, de caràcter minoritari i amb pacte de recompra, en empreses radicades a Catalunya” que puguin passar dificultats. Així s’estableix en el document que ha aportat ERC a les reunions tècniques prèvies a la revisió de l’acord. Segons fonts de la direcció d’ERC, no es té cap empresa concreta al cap, però les que ho siguin han de tenir potencial de creixement i pertànyer a sectors estratègics per a l’economia catalana.

A més, es plantegen dotacions extraordinàries per a sectors en crisi (com l’automòbil), fomentar la internacionalització i la innovació, augmentar els recursos per al departament de Cultura i aprovar tres lleis: la reforma de la llei d’universitats, la de la ciència i la del Codi de Consum. El text també planteja un “programa de xoc” d’inversions en el sector turístic per millorar la qualitat de l’oferta. 

La major part de les actuacions afecten la conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa, que comanda Josep Huguet, però també hi ha interès i necessitat de reforçar el departament d’Acció Social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.