Política

Garzón deixa lliures quatre islamistes més

Terrorisme

El jutge de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón va dictar ahir una nova ordre de llibertat provisional per a quatre presumptes terroristes islamistes que van ser detinguts el desembre del 2006 i que fins ara havien estat a la presó. Els quatre encausats ara alliberats van ser detinguts amb set persones més en l’operació policial antiterrorista Duna a la barriada de Príncipe Alfonso i van ser acusats de preparar un atemptat de grans dimensions contra el recinte firal de la ciutat.

Fonts judicials van apuntar que els quatre alliberats van sortir de la presó dimarts al vespre i ara es troben a l’espera que se celebri el judici, després d’haver estat processats per integració i col·laboració amb organització terrorista. L’acte de Garzón es produeix després que el jutjat central número 5 de l’Audiència dictés fa uns mesos una pròrroga de la presó.

Els familiars dels quatre encausats havien enviat una carta a Garzón el novembre del 2008 en la qual demanaven “justícia i clemència cap als nostres fills i marits” i van assegurar que no hi havia proves contra ells.

Garzón adopta aquesta decisió pocs dies després de deixar lliures sis detinguts més en l’operació Cheapest contra el terrorisme islamista, que es va desenvolupar a principis de la setmana passada a Barcelona i a l’àrea metropolitana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.