Política

Un líder talibà s'atribueix la matança en un centre per a immigrants dels Estats Units

Binghamton

Els talibans s'han atribuït aquest matí l'autoria del tiroteig d'ahir divendres en un centre per a immigrants dels Estats Units, quan un home armat va matar 13 persones i després es va suïcidar.

La reivindicació l'ha feta el líder talibà pakistanès Baitullah Meshud, un conegut membre d'Al-Qida que, per telèfon, ha dit que havia ordenat aquesta acció als seus homes en resposta als últims atacs d'avions nord-americans no tripulats sobre les seves milícies a la frontera amb l'Afganistan.

Les autoritats dels Estats Units encara no han valorat la credibilitat d'aquesta reivindicació. Fins ara el mòbil de la matança no estava clar, però s'apuntava a una acció d'un home d'origen vietnamita però de nacionalitat nord-americana, d'uns 40 anys, a qui havien acomiadat de la feina feia poc.

Tot i això, després del tiroteig la policia també va detenir dues persones d'ètnia asiàtica que ara estan sota custòdia de les autoritats, segons explicava una dona testimoni dels fets.

Els fets
Catorze persones van morir i un nombre similar ven resultar ferides, de les quals quatre de greus, en un tiroteig ocorregut a les oficines de l’organització de serveis d’immigració American Civic de la localitat de Binghamton, a l’Estat de Nova York.

Segons fonts policials, algú va aparcar un vehicle davant de la porta del darrere de l’edifici d’American Civic abans que l’atacant hi irrompés i comencés a disparar indiscriminadament contra les persones que hi havia a dins.

A causa del tiroteig van morir tretze persones, a més de l’assaltant, i en van resultar ferides un nombre similar. L’atacant havia retingut una quarantena d’ostatges a l’interior de l’edifici.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.