Política

L'únic membre de RCat present a l'executiva d'ERC deixa el càrrec

Albert Pereira, president de la federació del Camp de Tarragona, presenta la dimissió però continua com a militant. La cúpula nacional del partit ja pensa a reorganitzar la direcció tarragonina

El president d'ERC al Camp de Tarragona i membre de Reagrupament.Cat, Albert Pereira, té previst presentar aquest dimarts al vespre la seva dimissió, tot i que no es donarà de baixa com a militant, segons fonts del partit. Ell mateix ha puntualitzat que continuarà afiliat a la formació mentre obre "un període de reflexió".

Fonts properes a la direcció han destacat que és un "acte de coherència" després que el líder de Reagrupament.Cat, Joan Carretero, anunciés que abandonava el partit. També han manifestat que ara s'obre un procés de cara a convocar un congrés extraordinari i escollir una nova executiva d'ERC al Camp de Tarragona.

Fonts del partit han destacat que "ara és el moment de reorganitzar-ho tot i tornar a començar" al Camp de Tarragona. "La responsabilitat va pel damunt d'altres qüestions", han afegit. En aquest punt les fonts han destacat que ara s'ha de crear una junta gestora que porti les qüestions urgents com són la campanya i convoqui un congrés perquè s'esculli una nova executiva al Camp de Tarragona.

Des d'ERC també s'ha assenyalat que en el moment de conformar la nova executiva regional de Tarragona la importància "ja no és qui representa qui". Així mateix, han dit que s'ha d'aconseguir arribar a consensos entre els sectors de Joan Puigcercós i de Josep-Lluís Carod-Rovira.

El congrés de la federació d'ERC al Camp de Tarragona va escollir Albert Pereira, molt pròxim a Carretero, com a nou president regional del partit al setembre de l'any passat, després d'obtenir 195 vots (el 51,4%) enfront dels 183 (el 48,2%) de la candidatura oficialista, encapçalada per Adam Manyé. Pereira va substituir Lluís Aragonès.

Amb la dimissió de Pereira, es comença a saber quina decisió prenen algunes de les persones més afins a Carretero. Mentrestant, qui va ser candidata de RCat a secretària general del partit, Rut Carandell, ha obert un període de reflexió per decidir què fa després de la baixa de l'exconseller del partit.

RCat no preveu una sortida col·lectiva i la mateixa Carandell ha dit que cadascú haurà de prendre la seva decisió de forma personal.

En tot cas, fonts pròximes a la cúpula del partit han explicat que no s'està registrant un nombre significatiu de baixes, tot i que reconeixen que en les últimes hores se n'ha produït un nombre reduït.

Renyer s'acosta a Carretero
D'altra banda, a través del seu bloc, qui va ser candidat d'Esquerra Independentista (EI) a la presidència d'ERC, Jaume Renyer, que aquest cap de setmana va anunciar que es donava de baixa del partit en un article a l'AVUI.cat, ha fet un acostament cap al líder de Reagrupament.cat: "Comparteixo la resposta de Joan Carretero donant-se de baixa, així a partir d'ara podrem coordinar les nostres actuacions i projectar-les lliurement de cara al nostre poble". A més, creu que l'expedient obert per la direcció a Carretero és un "error" que "demostra més feblesa que una altra cosa" per part de la cúpula liderada per Puigcercós.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Els donants demòcrates s’impacienten amb la resistència de Biden a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navàlnaia a la llista de “terroristes”

Barcelona
Estat francès

Un foc afecta l’agulla de la catedral gòtica de Rouen

Barcelona