Política

La CUP no es presentarà a les europees i dóna llibertat de vot a la seva militància

El Consell Polític de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha anunciat aquest dimecres que no presentarà cap llista electoral en aquestes eleccions europees. El partit ha destacat que no veu convenient presentar-se en aquestes eleccions, com sí que ho va considerar a les anteriors de 2004. En aquest sentit, ha dit que en aquella ocasió la CUP volia 'donar resposta al procés d'elaboració del Tractat Europeu que s'estava forjant des d'una perspectiva independentista i d'esquerres'. La CUP ha 'donat llibertat de vot a la seva militància'.

'El fet de no tenir cap tipus de política d'aliances, ni l'establiment dels mínims canals de comunicació amb formacions d'altres nacions ni tenir treballat ni debatut aquest tema fan decidir aquest posicionament com el millor possible', ha destacat. 'Així és com s'ha acordat no donar suport a cap de les candidatures que es presenten a aquestes eleccions', ha afegit. En aquest sentit, la CUP ha donat llibertat de vot a la seva militància 'perquè opti per la millor opció, ja sigui l'abstenció o donant suport a aquelles candidatures que ofereixin les millors garanties possibles de cara a l'exercici del dret a l'autodeterminació, a la ruptura política i social contra els poders polítics i econòmics vigents i contra la involució antidemocràtica'. 'Cap dels càrrecs electes avalarà o donarà suport formal, ni participarà a les llistes presentades per altres opcions polítiques dels Països Catalans o de fora d'aquests', s'ha assegurat en la nota. 'La nostra principal motivació és continuar treballant per construir una organització capaç d'aglutinar el conjunt de les classes populars d'aquest país i continuar construint el projecte d'Unitat Popular', s'ha apuntat en el comunicat del partit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Lluís Puig canvia l’advocat Sàmper i revela que Puigdemont li va demanar que no l’acompanyés

barcelona
àsia

Kishida anuncia la seva renúncia a continuar com a primer ministre del Japó

barcelona
política

Illa vol aconseguir que tothom “es torni a sentir part de la mateixa Catalunya”

barcelona
Artur Colomer
Alcalde de Sant Feliu de Pallerols (Units per Sant Feliu-ERC-AM)

“Ens hem de fer forts a l’hora de posar noms de dona”

Sant Feliu de Pallerols
guerra a gaza

Almenys 115 nounats han mort a la Franja des de l'inici de la guerra

barcelona
guerra a europa

Rússia protesta pel possible desplegament de caces F-16 a Moldàvia

barcelona
ORIENT MITJÀ

L’Iran rebutja les crides a evitar represàlies per l’assassinat de Haniyeh

BARCELONA
europa

Alemanya vol mantenir els controls a les fronteres contra la immigració

barcelona
àsia

L’exdirigent de Bangladesh serà jutjada per la violència durant les protestes

barcelona