Política

Els Estats Units suavitzen la pressió sobre Cuba

Món

El Senat nord-americà ha aprovat un projecte de llei pel qual es flexibilitzen algunes de les sancions sobre Cuba i s'han establert nous permisos per als viatges i els enviaments de remeses a l'illa. Així, per exemple, les famílies d'origen cubà residents als Estats Units podran visitar el seu país cada any, en comptes de cada tres com establia una norma del 2004.

El Senat l'ha aprovat, i ara serà enviat a la Casa Blanca perquè el president dels Estats Units, Barack Obama, que d'aquesta manera s'allunya una mica més de l'anterior administració, el promulgui.

Aquesta iniciativa suposa un pas endavant en la revisió de les polítiques nord-americanes respecte a Cuba i inclou un pressupost de 410.000 milions de dòlars per destinar, entre altres coses, a la lluita contra el narcotràfic a Mèxic i l'Amèrica Central.

Obama no sembla disposat, de moment, a aixecar l'embargament comercial que cau sobre l'illa des de fa dècades, malgrat la petició generalitzada de tota l'Amèrica Llatina. Part dels legisladors nord-americans també semblen disposats a revisar aquest punt, ja que la sortida de Fidel Castro de la presidència cubana l'any passat sembla haver marcat un canvi al país.

Tot i això, hi ha opinions contràries, com la del senador demòcrata per Nova Jersey Robert Menendez, que manté que els canvis "donaran al règim de Castro beneficis econòmics per al manteniment de les seves polítiques de repressió".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán es reuneix amb Zelenski a Kíiv, per primer cop des de la invasió russa

BARCELONA

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA