Política

La marxa anti-OTAN provoca 10 ferits i edificis calcinats

Una desena de manifestants ferits, edificis arrasats i incendiats pels militants més radicals i nombrosos danys materials ha estat el resultat de la gran marxa anti-OTAN celebrada avui dissabte a Estrasburg.

10.000 persones han participat en la manifestació, 30.000 segons els organitzadors. A aquesta xifra s'hi han d'afegir els 10.000 militants antiglobalització que pretenien unir-se a la marxa però que han quedat bloquejats per les forces de seguretat al costat alemany del pont d'Europa.

Del costat francès d'aquest pont sobre el Rin s'han viscut els disturbis més violents de tota la contra-cimera de l'Aliança Atlàntica, que hores abans de l'inci de la manifestació ja s'havia detingut una trentena de persones.

Els agitadors, vestits de negre i amb el rostre cobert, han incendiat l'hotel Ibis Pont de l'Europe, l'oficina d'aduanes de l'antic lloc fronterer i una oficina de turisme. La prefactura calcula en un miler els radicals que han protagonitzat els actes de violència, pertanyents al conegut com black block (bloc negre).

La líder del Partit Comunista Francès ha mostrat la seva contrarietat per la deriva d'uns actes que, segons ella, han estat "convocats des del pacifisme".

La manifestació, on hi havia banderes multicolors amb la paraula Pau i cartells contraris a l'OTAN, ha estat a menys de 5 quilòmetres del lloc on se celebrava la cimera de l'Aliança Atlàntica. No obstant, a meitat del recorregut ha quedat tallada en dues i la cua de protesta ha estat agafada pels radicals, que han creuat contenidors al carrer. En aquests moments, centenars de manifestants pacífics s'han vist atrapats per l'acció dels radicals i l'atac policial, que els ha portat poca estona després a la retirada. El recorregut de la marxa ha patit variacions acordades amb les forces de seguretat per evitar passar per zones properes a les que estaven sent escenari dels disturbis més greus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona