Política

Els suposats membres d'ETA detinguts dissabte tenien un plànol amb l'Escala, Sant Pere Pescador i Empuriabrava encerclades

El ministeri de l'Interior diu que de la documentació intervinguda a França i al País Basc se'n desprèn que estaven a punt de cometre un atemptat, que hauria estat avortat per l'operació policial

Els quatre suposats membres d'ETA detinguts aquest dissabte al País Basc després de la caiguda del suposat cap de l'aparell militar d'ETA al sud de Perpinyà, Juran Martitegui, disposaven d'un plànol de la demarcació de Girona amb un cercle sobre les localitats de l'Escala, Sant Pere Pescador i Empuriabrava, segons el jutge Garzón.

El ministeri de l'Interior diu que de la documentació intervinguda a França i al País Basc se'n desprèn que estaven a punt de cometre un atemptat, que hauria estat avortat per l'operació policial. A l'agenda de Martitegi hi apareixia el lliurament d'una furgoneta amb material explosiu.

Així consta a la interlocutòria que ha fet pública aquest dijous el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón onen què ordena presó incondicional per a Igor García Ochoa i Asier Ortiz de Guinea, detinguts a Vitòria, Sergio Bravo Sáez, detingut a Bilbao, i Gorka Iriarte, detingut a Errenteria. Tots quatre van ser arrestats després de la caiguda del número ú de l'aparell militar d'ETA a la Catalunya Nord.

Segons Garzón, en el registre que la policia va fer al domicili que el suposat membre d'ETA Alexander Uriarte compartia amb Sergio Bravo i Jonathan Guerra, els agents van trobar un plànol de la demarcació de Girona i el sud de França amb un cercle sobre les localitats de l'Escala, Sant Pere Pescador i Empuriabrava.

Calendari
A més, entre la documentació intervinguda al suposat número u de l'aparell militar d'ETA, Juren Martitegi, s'hi va trobar un calendari artesanal del període del 13 d'abril al 31 de maig del 2009 on apareix el nom "Aithur", que segons Garzón seria el grup o comando liderat per Alexander Uriarte i integrat per Sergio Bravo, Gorka Iriarte, Igor García i Asier Ortiz.

En aquest calendari, segons la interlocutòria de Garzón, hi apareixen cites per al mes de maig i "un possible lliurament d'una furgoneta amb material explosiu" per "complir els designis a què feia referència l'organització terrorista en el seu últim comunicat".

Garzón apunta que de les investigacions policials i a manca de les anàlisis tècniques de la documentació intervinguda a França i l'Estat se'n desprèn que preveien cometre un atemptat de manera "imminent" i que l'operació policial ho hauria impedit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.