Política

Mas vaticina que es repetirà el "cafè per a tothom" amb el nou finançament

El líder de Convergència i Unió (CiU), Artur Mas, ha declarat aquest dissabte que es repetirà el model de "cafè per a tothom" pel que fa al nou acord de finançament autonòmic i que no s'acomplirà l'Estatut. Mas considera que el PSC ha deixat escapar una "oportunitat d'or" votant a favor dels pressupostos generals de l'Estat, perquè ja no hi ha cap "element de pressió" sobre el govern de Zapatero. També ha llençat un missatge d'advertiment al primer secretari dels socialistes catalans i president de la Generalitat, José Montilla, que divendres a la nit va criticar l'actitud de la coalició nacionalista. "Com més ferotges són les crítiques, més debilitat demostra" ha conclòs Mas.

El cap de CiU es referia al discurs de Montilla en la cloenda de la quarta edició de les Jornades Interparlamentàries del PSC, en què manifestava que la federació nacionalista "tenia molt més sentit polític, d'Estat, de lleialtat i de la responsabilitat" l'any 1993 -any en què CiU va donar suport als pressupostos de l'estat espanyol- que no pas ara. El primer secretari dels socialistes catalans i cap del Govern va apuntar també que els nacionalistes desprenen "un dramatisme patriòtic de cartró pedra".

Artur Mas ha dit que no caurà "en la provocació" de José Montilla i de la plana major del PSC i, com a contrapartida, ha demanat que deixin de fer "seguidisme del PSOE" i que defensin els interessos de Catalunya, ja que considera "lamentable" que no s'arribi a un finançament just per als catalans.

Mas ha fet aquestes declaracions al Zoo de Barcelona, en el marc de la vuitena edició de la festa Posa't la gorra, que organitza per l'Associació de Nens amb Càncer per donar suport als malalts infantils d'aquesta malaltia i a les seves famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA
OTAN

Els líders de l’Aliança fan pinya amb Ucraïna a l’inici de la cimera

Barcelona
judicial

Alerta Solidària carrega contra l’Audiència Nacional per no amnistiar els CDR

barcelona
Estats Units

Augmenta la pressió sobre Biden perquè faci un pas al costat

Barcelona
ESTAT ESPANYOL

La 'policia patriòtica' del PP va espiar 55 diputats de Podem

BARCELONA

Unes 300 persones es manifesten a Lloret contra la monarquia espanyola

LLORET DE MAR
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar tota la Ciutat de Gaza

Barcelona
política

Javi López serà un dels vicepresidents del Parlament europeu

barcelona

El regidor del PSC, Ángel Martínez, demana que es posi una pantalla per seguir la final de l’Eurocopa

GIRONA