Política

Chaves diu que en els propers dies es traspassarà Rodalies a Catalunya i Blanco assenyala el 7 de maig

El ministre de Política Territorial es reuneix amb Saura per "delimitar el calendari de traspassos previstos" en l'Estatut

El vicepresident tercer del govern, Manuel Chaves, ha dit avui que en els propers dies es transferirà el servei de Rodalies a Catalunya. El ministre de Política Territorial es reuneix aquest dimecres amb el conseller de Relacions Institucionals Joan Saura per "delimitar el calendari de traspassos previstos" en l'Estatut.

Així ho ha afirmat durant la sessió de control del Congrés després d'una pregunta del portaveu d'ERC, Joan Ridao, sobre els seus propòsits d'actuació en relació a l'Estatut. Chaves ha afegit que s'està estudiant la participació de la Generalitat en la gestió dels aeroports i com resoldre el problema de les beques.

En relació al finançament, ha recordat que la trobada, fa uns dies, amb el president Montilla va servir per "desbloquejar" les negociacions i ha insistit que el govern espanyol té "l'obligació" de complir l'Estatut en tots els seus termes.

Chaves ha assenyalat que entre les seves responsabilitats hi ha la d'assolir un acord sobre finançament que "reforci l'autonomia financera de Catalunya", la seva suficiència i que faci que el Principat disposi de millors serveis públics per a la ciutadania.

Segons Ridao, mentre Chaves "encarna una mirada d'empatia des de la perifèria" s'han sentit veus al PSOE "que diuen que s'ha de muscular l'Estat i liquidar la reivindicació autonòmica". Això demostraria, segons ell, que l'Espanya plural "mai ha passat de ser un eslògan".

També s'ha preguntat com pot ser que s'aparqui la reivindicació autonòmica amb un finançament encara per resoldre, uns estatuts petrificats i amb l'espasa de Dàmocles que és el Tribunal Constitucional, on es resolen els recursos contra l'Estatut.

Blanco serà a Barcelona el 7 de maig
Durant la mateixa sessió de control al Congrés, el ministre de Foment, José Blanco, ha anunciat que el pròxim dia 7 de maig viatjarà a Catalunya per reunir-se amb el govern català, ja que "com s'ha de fer en una acció concertada" es buscarà posar "punt final" a la transferència de Rodalies.

Actualment, el ministre està "desbloquejant els darrers esculls" per fer efectiu el traspàs. Blanco ha dit taxativament que "el primer interessat a complir és el govern d'Espanya". Fonts de presidència de la Generalitat han assegurat que preveuen que Blanco es pugui reunir amb Montilla i amb el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona