Política

Xavier Trias guanyaria les eleccions a l'Ajuntament de Barcelona si se celebressin ara

El líder del grup de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, guanyaria les eleccions municipals si se celebressin ara. Així ho indiquen els resultats d'una enquesta elaborada per encàrrec del partit.

Els convergents aconseguirien 15 regidors i el PSC 13. Quant al percentatge de vots, es situarien un 6% per davant dels socialistes. Amb una puntuació de 5,7 Trias és el líder municipal més ben valorat, lleugerament per sobre del 5,4 que ha obtingut l'actual alcalde, Jordi Hereu.

Els nacionalistes destaquen que, segons l'enquesta, només gairebé un 10% dels barcelonins consultats no volen que hi hagi un canvi al consistori.

Arran dels resultats de l'enquesta, que CiU ha fet pública en una nota de premsa, els convergents afirmen que el projecte de Trias "es consolida clarament" ja que "triomfaria de llarg si avui hi hagués eleccions municipals".

Consideren que si el passat mes de maig, "just un any després dels últims comicis, aquest baròmetre ja situava per primer cop en tota la sèrie d'enquestes fetes de 1999 Convergència i Unió per davant en estimació de vot, la tendència positiva pel projecte que encapçala Xavier Trias es confirma i s'accentua clarament en l'actualitat".

La gestió del govern d'Hereu ha estat ben valorada amb un notable o un excel·lent per un 27% dels electors. D'altra banda, segons els convergents, "ha de fer front a una corrent d'opinió clarament oposada a la seva gestió" perquè "el 24% la suspèn".

Fins a 7 punts més
En aquests moments i segons l'enquesta, CiU guanyaria més de 7 punts percentuals de suport respecte a les darreres eleccions municipals, i aglutinaria el 32,8% del vot vàlid, pràcticament sis punts percentuals més que el PSC, que es quedaria en un 26,9%, 3 punts menys que en les eleccions del 2007.

El PP es confirmaria en el tercer lloc amb un 14% dels sufragis, ICV es quedaria amb un 8,6% i ERC amb un 7,6%, totes tres formacions, amb un resultat lleugerament inferior al que van aconseguir en les eleccions del 2007.

Per tant, la projecció de regidors a partir de l'estimació de vot realitzada dibuixa un consell plenari amb 15 regidors per a CiU, 13 pel PSC, 6 pel PP, 4 per a ICV i 3 per a ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona