Política

El PSC veu "amb bons ulls" un pes més gran de CiU en la política espanyola

El PSC ha mantingut aquest dilluns la seva aposta perquè CiU s'impliqui més en la política espanyola, sobretot després que al País Basc les futures aliances polítiques entre socialistes i populars puguin deixar el PNB a l'oposició, de manera que CiU podria cobrar un protagonisme més important al Congrés.

L'executiva dels socialistes catalans ha analitzat el resultat de les eleccions d'aquest diumenge al País Basc i a Galícia, després de la qual el seu portaveu, Miquel Iceta, ha expressat el suport del PSC a allò que decideixi el líder del PSE, Patxi López, "tant en la direcció del canvi a Euskadi com en la direcció d'evitar el frontisme".

Una de les conclusions principals que extreu el PSC de les eleccions basques és que els ciutadans han sancionat "favorablement" la política del govern de José Luis Rodríguez Zapatero respecte al frustrat procés de pau com per la seva "política de relacions" amb el País Basc.

Si el PNB quedés fora del poder a Euskadi, sumat al BNG descavalcat a Galícia a causa de la majoria que en aquesta comunitat ha obtingut el PP, el PSOE pot veure restringit el seu ventall de suports al Congrés per tirar endavant les mesures del govern, de manera que els diputats de CiU podrien adquirir més pes.

Preguntat per aquesta qüestió, el portaveu del PSC ha recordat que una consideració que la seva formació ha fet "fa molt temps" i que ara manté és que "sempre hem vist amb molt bons ulls una major implicació de CiU en la política espanyola".

Encara que Iceta ha volgut treure importància a aquesta qüestió perquè encara desconeix les aliances que es conformaran al País Basc, sí que ha recordat que "el Govern d'Espanya no té en aquests moments majoria parlamentària i ha de buscar aquells acords que li permetin donar estabilitat a la seva acció de govern, i ha de buscar suports puntuals per tirar endavant els seus projectes".

"Hi ha un escenari obert de coalicions, d'aliances i de suports puntuals que es manté", ha afegit.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navalni a la llista de “terroristes”

Barcelona