Política

Vidal-Quadras afirma que les polítiques lingüístiques catalanes són un "problema menor a nivell europeu"

Ha recordat que Catalunya té dues llengües oficials i ha defensat que els ciutadans "puguin rebre l'educació i interactuar amb l'administració en la llengua que vulguin i sense obligacions"

El candidat del PPC al Parlament Europeu, Aleix Vidal-Quadras, ha tret importància a les polítiques lingüístiques a nivell comunitari, davant l'actual situació de crisi econòmica.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Vidal-Quadras ha afirmat aquest dimarts que la principal preocupació del Parlament Europeu és la crisi, tot i que ha defensat "els drets de les persones" i la "pluralitat" dels catalans pel que fa a la llengua i ha criticat que "hi ha polítiques que volen monolingüitzar" Catalunya, "vulnerant els drets fonamentals dels individus". Per Vidal-Quadras, la política lingüística del PPC és de "flexibilitat" i pretén que els catalans puguin escollir "la llengua que vulguin".

L'eurodiputat popular ha afirmat que les polítiques lingüístiques són un "problema menor a nivell europeu", ressaltant que la crisi "està fent molt de mal" i que el Parlament Europeu ha d'endegar mesures estructurals, de manera que "el tema lingüístic és secundari".

No obstant, el candidat del PPC ha manifestat que, tot i ser català i que la llengua catalana "és una cosa molt estimada" per a ell, "sempre ha defensat els drets de les persones i la pluralitat i llibertat de Catalunya". Així, ha recordat que Catalunya té dues llengües oficials i ha defensat que els ciutadans "puguin rebre l'educació i interactuar amb l'administració en la llengua que vulguin i sense obligacions". El candidat popular ha afegit que, "si fem de la campanya europea una obsessió lingüística, no li farem cap favor al país", perquè "les coses que estan ara en joc són d'un abast molt més ampli".

La campanya del PPC
D'altra banda, Vidal-Quadras ha explicat que la campanya del PPC a Catalunya de cara a les eleccions europees tindrà una "doble dimensió". D'una banda, una de "més estrictament europea", en què el partit explicarà les propostes per al projecte d'integració europea i per fer front a la crisi; i en segon lloc, una dimensió "més espanyola i catalana", centrada en les conseqüències que tindran al país les polítiques que finalment es facin a Europa.

L'eurodiputat ha afirmat que, si el PP "té una victòria molt clara i rotunda, això indicarà que el govern socialista ha perdut la confiança que els ciutadans havien dipositat a les últimes eleccions generals".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.