Política

El conseller d'Esports d'Esperanza Aguirre ironitza amb el suport d'ERC a Madrid 2016

El suport del govern català i d'ERC a la candidatura de Madrid 2016 no s'ha convertit només en una controvèrsia interna al partit de Joan Puigcercós i Carod-Rovira, sinó que també està generant bromes a la capital de la comunitat autònoma presidida per Esperanza Aguirre.

El conseller d'Esports madrileny, Alberto López Viejo, ha ironitzat sobre la posició dels republicans aquest dijous en la roda de premsa posterior a la reunió del consell del govern d'Aguirre.

Després d'agrair el suport del govern català a la candidatura madrilenya, López Viejo ha retret a ERC que "cap alcalde de Madrid ni cap president regional va condicionar en el seu dia el suport de la candidatura de Barcelona 92 al fet que Madrid fos subseu de res". "De tota manera, ja és un pas el que han fet els independentistes catalans, perquè almenys no hem sentit Carod-Rovira dir que no vol que Madrid sigui seu dels Jocs, com va fer amb la candidatura de 2012", ha afegit.

I en to més irònic ha advertit que espera que "si Madrid acaba sent la seu dels Jocs Olímpics, Esquerra Republicana no demani que ens multin quan s'hagi de retolar el Camp Nou amb rètols en castellà, anglès o francès".

L'executiu de José Montilla va aprovar dimarts una declaració de suport institucional a Madrid 2016 i, hores després, ERC, un dels socis del tripartit, va puntualitzar que, en realitat, el que es pretén és aconseguir que Barcelona sigui subseu olímpica de la competició de futbol si la capital d'Esperanza Aguirre i Alberto Ruiz Gallardón se'n surt, fita molt difícil davant la rivalitat de Chicago i, sobretot, tenint en compte que el 2012 els Jocs ja se celebren a Europa. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona