Política

ICV vol que el govern doni 600 euros mensuals durant mig any a aturats sense prestació

Política

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) vol que el govern doni 600 euros mensuals durant mig any a aturats que s'hagin quedat sense cap tipus de prestació. Els ecosocialistes posen com a condició que, durant aquest temps, els aturats facin un curs de formació amb l'objectiu que es reinsereixin al mercat laboral. Aquesta és una de les 22 mesures que ICV ha inclòs en un document per fer arribar als seus socis de govern per plantejar-los una revisió del pacte d'Entesa. Altres mesures fan referència a una ampliació de les beques menjador i a augmentar el nombre de famílies que es puguin acollir al Pla Integral de Renda Mínima d'Inserció (PIRMI).

Iniciativa ja ha fet arribar aquestes tres propostes als seus socis de govern, amb l'objectiu de revisar el pacte d'Entesa i incloure-hi mesures per fer front a una crisi econòmica que no existia quan es va signar l'acord. En concret, els ecosocialistes demanen que els aturats que s'hagin quedat sense cap prestació puguin cobrar 600 euros al mes durant sis mesos, mentre fan un curs de reinserció laboral. Pel que fa al Pla Integral de Renda Mínima d'Inserció, ICV proposa augmentar el límit d'ingressos anuals de les famílies per accedir aquesta ajuda. Actualment és de 4.800 euros anuals i els ecosocialistes vol que sigui de 7.488 euros anuals. Els ecosocialistes també demanen augmentar les beques menjador. 

Els ecosocialistes asseguren que aquestes mesures es poden posar en marxa sense tenir en compte els recursos addicionals per a Catalunya que haurien d'arribar del nou sistema de finançament, que s'està negociant. ICV emmarca aquestes tres actuacions en un document que conté un total de 22 propostes que faran arribar als socis de govern per revisar el pacte d'Entesa. Els ecosocialistes volen que aquesta actualització es faci sobretot tenint en compte la situació de crisi econòmica. De moment, fonts d'ICV han explicat que ja han fet arribar aquestes tres propostes a PSC i ERC. Fa unes setmanes, ERC i ICV van apostar per revisar el pacte abans que acabi el primer trimestre del 2009, hi hagi o no finançament, cosa que el PSC va acceptar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.