Política

Israel rebutja una treva de 48 hores

Món

Israel ha rebutjat formalment una proposta francesa de declarar una "treva humanitària" de 48 hores a Gaza, hores després de bombardejar l'oficina del cap del govern de Hamàs, Ismail Haniyeh, a la franja palestina.

El portaveu del ministeri d'Assumptes Exteriors ha afirmat que un cessament momentani de les hostilitats "permetria a Hamàs preparar-se per al combat i el llançament de coets" contra el sud d'Israel. "No seria apropiat. No es pot confiar en Hamàs", ha afegit el portaveu.

El govern israelià ha començat aquest matí una reunió per analitzar la situació a Gaza, després de cinc dies d'ofensiva que han causat 380 morts i 1.700 ferits.

La denominada operació Plom fos, que ha causat el nombre més gran de morts palestins des de la guerra dels Sis Dies del 1967, encara està "en la seva primera fase", segons ha declarat el primer ministre israelià, Ehud Olmert. Segons el diari Haaretz, en la reunió d'aquesta nit hi ha hagut divisions en l'executiu sobre la conveniència d'acceptar l'alto el foc de dos dies. Olmert ha rebutjat la iniciativa perquè suposaria oxigen per a Hamàs, mentre que el titular de Defensa, Ehud Barak, la recolzava com una forma de provar la voluntat del moviment islamista d'acceptar un alto el foc de llarga duració.

La cap de la diplomàcia israeliana, Tzipi Livni, té previst desplaçar-se aquest dijous a París per reunir-se amb el president francès, Nicolas Sarkozy, qui també té previst viatjar a Israel dilluns, segons els mitjans locals.

L'exèrcit israelià ha atacat túnels subterranis, llançadores de coets i magatzems d'armes. Per la seva banda, les milícies palestines han continuat els seus atacs amb coets, dos dels quals han impactat a Beer Sheva, a 37 quilòmetres de Gaza.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona