Política

Chaves es mostra "optimista" després de la reunió entre Montilla i Salgado

El vicepresident tercer i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, s'ha mostrat aquest dimarts "optimista" sobre la possibilitat d'arribar a un acord amb Catalunya sobre el futur model de finançament i que Catalunya s'integri al pacte "general i multilateral" amb totes les comunitats autònomes.

En la seva primera roda de premsa com a membre del govern espanyol, després de reunir-se amb el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Pedro Castro, Chaves ha reconegut que cap comunitat rebaixarà "ni una mica" les seves reivindicacions per al nou sistema de finançament perquè totes les consideren "legítimes i justes".

L'expresident de la Junta d'Andalusia ha respòs així a les declaracions del president de la Generalitat, José Montilla, que ha avisat que no rebaixara res" de l'Estatut.

Tot i això, Chaves s'ha mostrat optimista després de la reunió que van mantenir dilluns Montilla i la vicepresidenta segona i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado. En la llista dels seus motius per a l'optimisme, també hi ha posat la trobada que mantindrà ell mateix amb el president català dimarts que ve a Barcelona.

A més, el vicepresident ha reiterat que el mes de maig serà "clau" per arribar a un acord de finançament autonòmic i ha confessat que li fa l'efecte, després d'haver revisat "tots els papers i totes les propostes", que hi ha "moltes més coses que ens acosten i que ens aproximen que no pas que ens allunyen".

Chaves i Montilla es reuniran la setmana que ve en el marc d'una ronda d'entrevistes del vicepresident tercer amb els presidents autonòmics per tractar matèries com el finançament, els Estatuts d'Autonomia o les infraestructures. Aquestes trobades continuaran dimecres amb una reunió amb el president de la Generalitat Valenciana, Francesc Camps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Màxima pressió perquè Biden plegui

Los Angeles
Jordi Colomí Massanas
Alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit (UPM)

“Replanificar cada mandat seria anar fent cops de timó”

Torroella de Montgrí
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta del Parlament

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona