Política

Aznar exalça la contribució de Mayor Oreja per fer possible l'acord PP-PSE a Euskadi

Assegura que el 2001 "va lluitar" amb el socialista Nicolás Redondo Terreros per "forjar una alternativa democràtica" al nacionalisme

L'expresident del govern espanyol José María Aznar ha assegurat aquest dimarts que l'acord tancat entre el PSE i el PP al País Basc "deu molt" a l'exministre i cap de llista del PP a les eleccions europees, Jaime Mayor Oreja, perquè fa vuit anys "va agafar la torxa del constitucionalisme" al País Basc i "va lluitar" amb el socialista Nicolás Redondo Terreros per "forjar una alternativa democràtica" al nacionalisme.

Aznar ha fet aquestes declaracions durant l'acte de presentació de la conferència del cap de llista del PP a les eleccions al Parlament Europeu organitzat per Nueva Economía Fórum, precisament el mateix dia en què se celebra la sessió d'investidura del candidat del PSE, Patxi López, al Parlament basc, a la qual assisteix el president del PP, Mariano Rajoy.

En la seva intervenció, l'excap de l'executiu ha destacat la tasca i trajectòria política de Mayor Oreja, sobretot al capdavant del ministeri de l'Interior, perquè va marcar "un abans i un després en la política antiterrorista".

Ara que es torna a insistir en la derrota del terrorisme després d'anys "en què parlar de derrota era tabú" -ha prosseguit-, Mayor Oreja "representa la sòlida referència en la lluita contra el terrorisme en la qual la societat espanyola i l'Estat de Dret van començar a escriure el final d'aquesta barbàrie".

Aznar ha exalçat la contribució de Mayor Oreja per fer possible l'acord que ara han segellat Antonio Basagoiti i Patxi López. "El 2001 Jaime Mayor va fer factible per primera vegada en la història de la nostra democràcia intentar construir una alternativa democràtica al nacionalisme al País Basc. Va ser Jaime Mayor qui va agafar la torxa del constitucionalisme al País Basc. Van ser Jaime Mayor i Nicolás Redondo els qui van plantar cara al nacionalisme i van batallar per forjar amb determinació i valentia una alternativa democràtica i constitucionalista en la seva terra", ha destacat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.