Política

El traspàs de Rodalies es podria fer efectiu la primera quinzena de juliol

El ministre de Foment, José Blanco, visitarà Barcelona el 7 de maig per concertar la transferència

El secretari d'Estat de Política Territorial, Gaspar Zarrías, ha anunciat avui que a la primera quinzena de juliol, durant la comissió bilateral de cooperació entre Generalitat i govern espanyol, es faran efectius els traspassos de Rodalies Renfe i d'Inspecció de Treball. Ho ha dit després d'assistir a una reunió entre el vicepresident tercer, Manuel Chaves, i el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura.

Per a Zarrías, en aquests dies es tancaran uns "serrells", que ha considerat "salvables" i que estan sent analitzats pel ministeri de Foment. Precisament, el cap de cartera de Foment, José Blanco, visitarà Barcelona dijous 7 de maig, que seria quan es concertaria el traspàs en una reunió amb el govern català, segons ha anunciat aquest matí en la sessió del control al Congrés.

Més competències
Amb la reunió amb Chaves, Saura ha traslladat “la necessitat d’un nou impuls al desenvolupament de l’Estatut en 3 grans àmbits: les lleis estatals que cal modificar per a la vigència de l’Estatut; les lleis que han de permetre la participació de Catalunya en determinats organismes i la modificació de pràctiques normatives que vulneren les competències de Catalunya”. Saura, que ha lloat les bones relacions amb el nou equip de Política Territorial, ha insistit que les demandes expressades “no són demandes subjectives”, sinó que “ es tracta de fer complir la llei”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.