Política

Montilla i Puigcercós acorden que el Govern no acceptarà el model de Solbes si no hi ha "canvis substancials"

CATALUNYA

El president de la Generalitat, José Montilla, i el president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós, han coincidit que la proposta de finançament feta pública dimarts pel govern espanyol és "arbitrària i insuficient", raó per la qual no hi ha acord possible ara per ara. Així ho han constatat en el marc d'una reunió que tots dos han mantingut aquest dimecres al Palau de la Generalitat durant una hora i mitja en la qual han acordat que el Govern no acceptarà aquest model "si no hi ha canvis substancials" i que la decisió final la prendran conjuntament tots els socis.

La trobada ha estat cordial i els dos dirigents han acordat mantenir la unitat d'acció dels socis del govern i continuar les negociacions amb el govern espanyol en les properes setmanes. Montilla i Puigcercós han considerat que l'executiu de Madrid té marge de maniobra suficient perquè el document presentat dimarts és poc concret i no dóna xifres. En tot cas, han constatat que el model fet públic és un "petit avanç" i que la seva existència és de fet "una bona notícia".

Els dos dirigents també han coincidit en el fet que el model presentat per Solbes preveu millores molt menors en el finançament dels territoris menys dinàmics, majoritàriament governats pel PSOE, i que els increments substancials en finançament seran per a Catalunya, Madrid i les Illes Balears. En tot cas, les xifres d'aquesta millora no són encara "satisfactòries", atès que els diners addicionals que el govern espanyol podria destinar a totes les comunitats podria oscil·lar entre els 6.000 i els 8.000 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.