Política

El Parlament tanca el 2008 amb 36 lleis aprovades aquesta legislatura i 44 en tràmit

Canvi d'any

El Parlament ha aprovat 36 lleis i ha convalidat 2 decrets llei des de l'inici d'aqueta vuitena legislatura. En el tancament del cinquè període de sessions, que acaba aquest dimecres, la cambra ha aprovat sis lleis, ha tramitat 18 projectes de llei i 26 proposicions de llei, quatre de les quals d'iniciativa legislativa popular (ILP). Les aprovades aquests últims mesos són la llei de pressupostos de la Generalitat per al 2009 i la de mesures fiscals i financeres, la de garantia i qualitat del subministrament elèctric, la de l'Oficina Antifrau, la de la presidència de la Generalitat i del govern i la modificació de la llei del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts.

Entre les lleis que estan en tràmit, hi ha la d'espectacles públics i activitats recreatives, la de centres de culte o de reunió amb fins religiosos, la de localització i identificació de les persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista, la de mediació en l'àmbit de dret privat, la de salut pública, la de la millora d'urbanitzacions amb dèficits urbanístics o la del Síndic de Greuges, entre d'altres.

Pel que fa a les proposicions de llei, una d'elles està impulsada per tots els grups parlamentaris, la relativa al Consell de Garanties Estatutàries, que està a l'espera que el Consell Consultiu en faci un dictamen. També n'hi ha 12 presentades per CiU, nou pel PPC i quatre a través de la iniciativa legislativa popular. Una d'elles demana la modificació de la llei de protecció dels animals per prohibir les curses de toros.

Durant els cinc primers períodes de sessions d'aquesta legislatura, el Parlament ha celebrat 47 plens, que han comportat 411 hores de treball. El president de la Generalitat, José Montilla, s'ha sotmès a 34 sessions de control, on ha respost 204 preguntes dels grups parlamentaris, que també han formulat 162 interpel·lacions i 218 preguntes al govern en sessió plenària.

Pel que fa a les comissions, se n'han fet 462, cosa que representa 975 hores de treball. Les comissions han aprovat 304 resolucions, n'han rebutjat 788 i en tenen 339 en tramitació. També s'han fet 596 sessions informatives i compareixences de membres del govern i representants d'entitats i organismes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.