Política

Garzón inclou un dels cessats per Aguirre a la trama

Política

El jutge de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón no atura el setge que ha iniciat la justícia contra la presumpta trama de corrupció que esquitxa el Partit Popular per finançament irregular i que implica nombroses empreses i alguns ajuntaments governats pels conservadors.

Després que la setmana passada es destapés una trama d’espionatge entre càrrecs de la Comunitat de Madrid i de la direcció del PP –investigació que després d’entrar en comissió a l’Assemblea de Madrid ha caigut en l’oblit–, el final d’aquesta setmana s’ha completat amb la implicació de càrrecs aforats del partit, alguns dels quals encara no havien estat imputats a la nova trama de corrupció.

El cas més visible és el de l’exconseller d’Esports de la Comunitat de Madrid, Alberto López Viejo, que va presentar la dimissió –i Esperanza Aguirre l’hi va acceptar– el passat 9 de febrer, quan el seu nom es va relacionar amb la trama. Tampoc va ser imputat per Garzón, quan aquest va aixecar el secret de sumari, el president de la comissió d’investigació de la trama d’espionatge, Benjamín Martín Vasco, malgrat que el seu nom va ser assenyalat per una de les imputades, Isabel Jordán, com un dels beneficiaris de 30.000 euros a través d’una empresa de Francisco Correa, el presumpta cap de la trama. Martín Vasco continua sense estar imputat. 

Tot i que algunes fonts populars de València ja van confirmar a l’AVUI dijous –i Garzón ho va anunciar divendres– que l’Audiència s’inhibiria en la investigació que toqués els aforats, el cert és que el jutge estrella encara manté la causa oberta en aquest apartat i que López Viejo, el conseller d’Aguirre, seria un dels afectats, segons va publicar ahir el diari El País. Un altre dels dirigents afectats en aquest apartat seria un alt càrrec de la Generalitat valenciana el nom del qual encara no ha transcendit.

Ahir el president del Partit Popular, Mariano Rajoy, va esmentar molt de passada la qüestió en el seu primer acte a Galícia amb el candidat a la presidència del govern gallec, Alberto Núñez Feijoo, on va apuntar que “ningú podrà acoquinar el PP”, en referència velada a la justícia, que els populars creuen que actua seguint ordres del PSOE. De fet, la portaveu al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, va utilitzar un símil més propi del conflicte basc quan va dir que “el govern espanyol i altres disparen”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.