Política

CiU creu que Chaves marcarà els límits del finançament de Catalunya

Finançament

Les negociacions entre la Generalitat i la Moncloa segueixen en peu i, mentrestant, des de Catalunya el dinar-reunió entre Zapatero i Montilla ha soscitat tot tipus de valoracions.

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha assegurat que els límits del nou model de finançament els marcarà el president de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves, que aquest dissabte es va mostrar satisfet de la reunió sorpresa que va mantenir amb Zapatero just després que Montilla abandonés la Moncloa.

L'altre gran obstacle que percep CiU per aconseguir un bon acord és que el PSC s'ha quedat aquesta setmana sense "palanca de pressió" davant el govern espanyol, en votar a favor dels pressupostos generals de l'Estat. El portaveu de CiU ha lamentat que la reunió Zapatero-Montilla hagi quedat només en un "teatret".

"Negre" abans de final d'any
El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha assegurat aquest diumenge que després de parlar amb el president català "veu negre" la consecussió d'un acord en finançament abans de final d'any. De la mateixa manera i en declaracions a Catalunya Ràdio, el portaveu adjunt del grup parlamentari socialista al Congrés dels Diputats, Daniel Fernández, ha assenyalat que el PSC  no donarà suport a un mal d'acord "que no sigui bo per Catalunya ni abans ni després del 31 de desembre" tot i reconèixer que la trobada ha estat l'inici d'una "recta final" per tancar l'acord.

Fernández, a més, ha responsabilitzat el líder de CiU, Artur Mas del "trencament" de la unitat catalana en matèria de finançament  i ha assegurat que Mas "no està a l'alçada" de les seves responsabilitats. Segons ell, una "CiU d'alçada" hagués pactat els pressupostos Generals de l'Estat. El portaveu adjunt ha culpat el líder convergent de negar-se a "donar un cop de mà" per donar estabilitat econòmica al país.

Incompetència de Zapatero
Per la seva banda, la president del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat aquest diumenge que la reunió de  Montilla i Zapatero, és un "acte lamentable" i fruit de la "incompetència" del president espanyol per donar un finançament "just" per a Catalunya. Camacho demana que abans del 31 de desembre es doni una xifra. "De no ser així, o insuficient", ha dit, serà un nou "acord trampa" als que el president del govern "està acostumat a fer" .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.