Política

El tripartit rebutja retirar a Saura les competències d'Interior

La votació del tripartit d'aquesta tarda al Parlament ha impedit que prosperés una moció presentada per CiU que instava el president de la Generalitat, José Montilla, a retirar la competència de seguretat al conseller d'Interior, Joan Saura, després dels incidents en les protestes estudiantils contra el Pla Bolonya de fa un mes. CiU, el PP i el grup Mixt han donat suport a la moció.

El text també reclamava a la Conselleria d'Interior lliurar al Parlament en 15 dies tots els informes i la documentació disponibles sobre el que va passar el 18 i 19 de març, després que Saura exposés les seves conclusions en comissió però no les lliurés als grups.

La diputada de CIU Elena Ribera ha demanat a Montilla que afronti la "crisi de confiança" que hi ha entre el cos de Mossos d'Esquadra i el conseller, que hauria de sentir-se com "el primer mosso del país". Per a Ribera, el Pacte d'Entesa és un acord "feble i que té les mateixes mancances de sempre", motiu pel qual Saura continua sent el conseller d'Interior.

El tripartit ha justificat el seu rebuig a la moció criticant CIU per tenir una "fixació" respecte ICV i reiterar que no pot gestionar la cartera d'Interior. 

La diputada d'ERC Patrícia Gomà ha recordat a CIU que el conseller Saura ja va fer autocrítica, i ha demanat a la federació que "passi pàgina". "El que no podem fer és quedar-nos encallats en debats estèrils que no aporten gens a la ciutadania", ha indicat.

També des d'ICV-EUiA, Jaume Bosch ha lamentat que CIU "valori, examini i decideixi quins partits poden exercir responsabilitats de govern".

En resposta, el diputat de C's José Domingo ha al·legat que "no és un tema d'ideologies". "És que el senyor Saura no ho està fent bé", ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem fa guanyar temps a Trump en deixar obert el límit de la seva immunitat

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida