Política

Obama enviarà 4.000 soldats més a l'Afganistan

Estats Units

El president dels Estats Units, Barack Obama, presentarà aquest divendres la revisió estratègica del seu govern per a l'Afganistan, que inclourà l'enviament de 4.000 soldats addicionals al país asiàtic i centenars de funcionaris civils.

Obama va parlar dijous amb el president afganès, Hamid Karzai, i amb legisladors nord-americans per informar-los del contingut de la revisió, que el mandatari havia sol·licitat quan va arribar a la Casa Blanca, el passat 20 de gener. L'informe conté una vintena de recomanacions per fer front al ressorgiment del moviment talibà a l'Afganistan i al Pakistan.

Entre les mesures s'inclou l'enviament d'un contingent de 4.000 homes, que assessoraria les forces afganeses, i que podria marxar cap al país asiàtic al juny.

El nou contingent se sumaria als 17.000 soldats addicionals que va anunciar Obama al febrer i que arribaran a l'Afganistan en els propers mesos per reforçar els prop de 36.000 nord-americans que es troben al país.

La revisió estratègica també preveu l'enviament de centenars de funcionaris civils, que se centrarien a enfortir les institucions del govern afganeses i assessorar en matèria agrícola.

La revisió recomana l'augment de l'ajuda al Pakistan, amb la condició que el govern pakistanès prengui més mesures contra els insurgents que es refugien a la seva frontera. En concret, l'informe recomana que s'augmenti aquesta ajuda a 1.500 dòlars, el triple de l'actual, durant cinc anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Biden: “Sóc el candidat més qualificat per guanyar i per governar”

BARCELONA
política

Vox deixa el PP al País Valencià pels menors acollits

madrid

Orbán, l’aliat incòmode

Barcelona
Isaac Ramió
Alcalde de Sarrià de Ter (Poble Actiu Sarrià, PAS)

“El pla de sanejament inclou mesures correctores”

Sarrià de Ter
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona