Política

Obama enviarà 4.000 soldats més a l'Afganistan

Estats Units

El president dels Estats Units, Barack Obama, presentarà aquest divendres la revisió estratègica del seu govern per a l'Afganistan, que inclourà l'enviament de 4.000 soldats addicionals al país asiàtic i centenars de funcionaris civils.

Obama va parlar dijous amb el president afganès, Hamid Karzai, i amb legisladors nord-americans per informar-los del contingut de la revisió, que el mandatari havia sol·licitat quan va arribar a la Casa Blanca, el passat 20 de gener. L'informe conté una vintena de recomanacions per fer front al ressorgiment del moviment talibà a l'Afganistan i al Pakistan.

Entre les mesures s'inclou l'enviament d'un contingent de 4.000 homes, que assessoraria les forces afganeses, i que podria marxar cap al país asiàtic al juny.

El nou contingent se sumaria als 17.000 soldats addicionals que va anunciar Obama al febrer i que arribaran a l'Afganistan en els propers mesos per reforçar els prop de 36.000 nord-americans que es troben al país.

La revisió estratègica també preveu l'enviament de centenars de funcionaris civils, que se centrarien a enfortir les institucions del govern afganeses i assessorar en matèria agrícola.

La revisió recomana l'augment de l'ajuda al Pakistan, amb la condició que el govern pakistanès prengui més mesures contra els insurgents que es refugien a la seva frontera. En concret, l'informe recomana que s'augmenti aquesta ajuda a 1.500 dòlars, el triple de l'actual, durant cinc anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.