Política

Magdalena Álvarez vol explicar-se pel caos de Barajas al Congrés

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, compareixerà a petició pròpia al Congrés dels Diputats per informar de la situació que va viure divendres la Comunitat de Madrid a causa de les intenses nevades. Álvarez haurà de donar explicacions, per exemple, de perquè l'aeroport de Barajas va haver de tancar durant cinc hores o com és que els accessos i sortides de la capital espanyola van acumular retencions de més de 400 quilòmetres. El Ministeri de Foment sol·licitarà a la Comissió Permanent del Congrés, que es reuneix el pròxim dimecres, la compareixença extraordinària de la ministra Álvarez. La sessió podria tenir lloc aquest mateix mes de gener, abans de l'inici del nou període de sessions.

L'aeroport madrileny xifra en 45.000 les persones afectades per la cancel·lació dels seus vols a causa del tancament de Barajas durant cinc hores mentre 4.500 viatgers més els van desviar a altres aeroports. El director d'AENA, Javier Marín, ha justificat el tancament recordant que últimament també ho han fet altres aeroports europeus importants, i que AENA no pot controlar aquests fenòmens meteorològics.

El PP ha anunciat que demanarà la dimissió de la ministra si les seves explicacions no són prou convincents. Cal recordar que després del caos de l'aeroport d'El Prat del 28 de juliol del 2007, la ministra es negava a comparèixer al Congrés, i finalment ho va haver de fer a petició dels grups catalans, excepte el PSC.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Biden: “Sóc el candidat més qualificat per guanyar i per governar”

BARCELONA
política

Vox deixa el PP al País Valencià pels menors acollits

madrid

Orbán, l’aliat incòmode

Barcelona
Isaac Ramió
Alcalde de Sarrià de Ter (Poble Actiu Sarrià, PAS)

“El pla de sanejament inclou mesures correctores”

Sarrià de Ter
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona