Política

Israel mata Nizar Rayan, destacat líder de Hamàs

Franja de Gaza

L'exèrcit israelià ha matat aquest dijous Nizar Rayan, un dels principals líders de Hamàs, en un bombardeig aeri contra el seu habitatge al camp de refugiats de Jabàlia, al nord de Gaza, segons han informat fonts mèdiques i el moviment islamista. La seva dona i vuit fills també han mort en l'atac.

Fonts militars israelianes han confirmat el bombardeig del domicili de Rayan i l'han justificat per la seva anterior "participació en l'organització d'atemptats suïcides a Israel", com un al qual va enviar un dels seus fills el 2002.

Rayan era el dirigent més important de Hamàs a l'àrea nord de Gaza i s'encarregava de coordinar les branques política –el partit– i militar de Hamàs, les Brigades d'Izz al-Din al-Qassam.

Doctorat en filosofia islàmica, Rayan és la víctima de més rang de l'actual ofensiva israeliana, que ha causat en sis dies més de 400 morts –un 40 per cent civils– i 2.000 ferits, segons el balanç donat a conèixer aquest dijous pel cap del servei d'emergències de la franja, Moawiya Hasanein.

L'any 2009 ha començat a Gaza amb una sèrie de bombardejos en què almenys han mort quinze palestins i desenes han resultat ferits.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.