Política

El president del CAC plega dos anys abans que s'acabi el seu mandat

El president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Josep Maria Carbonell, plegarà del càrrec la setmana que ve per anar-se'n a dirigir la fundació privada Digitalent, segons han confirmat a l'AVUI.cat fonts del seu entorn.

Segons ha avançat avui El Periódico, Carbonell ja va anunciar al febrer del 2008 al president de la Generalitat, José Montilla, la seva intenció de deixar el càrrec perquè volia un canvi en la seva trajectòria professional, tot i que tots dos van acordar esperar a la recent adjudicació d'emissores de FM, que ha estat la primera adjudicació completa que realitza el CAC amb plenes competències.

Fonts del seu entorn matisen que després de les adjudicacions, que van provocar molta polèmica, Carbonell encara va allargar unes setmanes la seva permanència en el càrrec per evitar que la controvèrsia esquitxés el seu successor.

La setmana passada, un cop passades les festes de Nadal, Carbonell va activar el procés i va acordar amb Montilla que anunciarà la seva dimissió davant de l'organisme en el ple que hi ha previst per a dimecres. Aleshores entregarà la seva carta de renúncia formalment al president de la Generalitat.

Montilla haurà de triar el substitut de Carbonell, després de consultar amb els nou consellers de l'organisme que continuen. De moment, l'actual vicepresident, Domènec Sesmilo, farà de president en funcions.

Josep Maria Carbonell va ser diputat del PSC al Parlament i actualment és professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon Llull), on vol ampliar la seva activitat després d'haver acabat la seva tesi doctoral. Paral·lelament dirigirà Digitalent, fundació de foment de la cultura digital i la innovació impulsada pel president de la productora Cromosoma, Oriol Ivern.

L'encara president del CAC va començar en l'organisme el juny del 2004 i va assumir-ne la presidència el setembre del 2005. El seu mandat expirava l'any 2011.

Amb la retirada de Carbonell, deixa la vida pública un altre representant del corrent més catalanista del PSC, que en aquest cas és un també polític vinculat als cristians de base integrats dins del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona