Política

ICV i el PSC tenen bones perspectives sobre els canvis a Madrid

ICV i el PSC han rebut de forma positiva la remodelació de l'executiu de Zapatero, assegurant que els canvis "normalment" obren "noves etapes" que poden beneficiar Catalunya. Des d'ICV veuen en bons ulls la sortida de Magdalena Álvarez i l'entrada de Manuel Chaves, però han expressat els seus dubtes sobre el perfil d'Elena Salgado com a possible ministra  d'Economia. Des del PSC, en canvi, Miquel Iceta, que ha evitat pronunciar-se sobre una possible canvi del govern Zapatero, ha valorat de forma "molt bona" la relació amb Salgado.

La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha assegurat que el seu partit celebraria, "encara que sigui tard", la sortida d'Álvarez de Foment, mentre que veuria bé l'entrada com a vicepresident de Manuel Chaves per la seva "sensibilitat autonòmica". "Confiem en què com a mínim alguns canvis aportin més sensibilitat autonòmica, cosa que no serà difícil després dels incompliments i retards en el finançament autonòmic i en el desenvolupament del nou Estatut", ha dit Ortiz.

Els ecosocialistes esperen "una mica més de lideratge" en carteres com la d'Economia i, en aquest sentit, han mostrat els seus dubtes sobre el perfil d'Elena Salgado.

El que més han destacat a ICV és la possibilitat que els assumptes autonòmics s'elevin a rang de vicepresidència, cosa que permetria a Chaves "liderar" millor traspassos que puguin afectar diversos ministeris i, així, "agilitzar-los". "Chaves pot facilitar desbloquejar traspassos perquè té sensibilitat cap a les autonomies i perquè l'Estatut andalús té moltes similituds amb el català i se'l coneix bé", ha asseverat la portaveu d'ICV sobre el president andalús.

Per la seva banda, el portaveu del PSC i viceprimer secretari del partit, Miquel Iceta, ha recordat que des de Catalunya "a vegades, s'ha trobat a faltar una interlocució política potent en matèria de desenvolupament autonòmic" amb el govern que presideix José Luis Rodríguez Zapatero.

Això no obstant, en la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva del PSC, Iceta ha evitat pronunciar-se sobre la possible remodelació del govern, ja que ha afirmat que Zapatero "no ha confirmat" els rumors i que és l'únic que té potestat per fer els canvis en l'executiu.

Amb tot, Iceta ha dit que els canvis "normalment" obren "noves etapes" i "nous impulsos" i que, per tant, haurien de ser acollits "positivament".

Iceta ha valorat de forma "molt bona" la relació amb la titular d'Administracions Públiques, Elena Salgado, que sona com a substituta del ministre d'Economia, Pedro Solbes. No obstant això, no ha volgut entrar a valorar noms fins que no hi hagi res oficial, i ha explicat que de tots els militants del PSOE té "una magnífica opinió", i que "hi ha molts noms i tots són meravellosos, i podria haver-n'hi d'altres que també ho són".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.