Política

El PP s'adjudica la presidència de la comissió d'investigació sobre l'espionatge a Madrid

La comissió d'investigació de l'Assemblea de Madrid per la presumpta trama d'espionatge a la Comunitat de Madrid ha quedat aquest divendres constituïda amb una àmplia majoria de representants del PP, que s'han adjudicat la presidència de la comissió, que queda en mans del popular Benjamín Martín Vasco.

El PSOE havia proposat la portaveu d'IU, Inés Sabanés, per ocupar el càrrec de presidenta de la comissió d'investigació, però no ha prosperat.

Els nou membres de la comissió (5 del PP, 3 del PSOE i un d'IU) es reuniran els dilluns i els dimecres en sessions de matí i tarda, i els divendres només pel matí, fins el 28 de febrer, prorrogable a un mes més. Durant les sessions, la comissió escoltarà les persones que compareguin per explicar els fets.

En la sessió de constitució de la comissió, que té com a objecte "estudiar i analitzar les responsabilitats polítiques que puguin derivar de la presumpta xarxa d'espionatge polític a la Comunitat de Madrid", la portaveu socialista, Maru Menéndez, ha proposat deixar la presidència al grup minoritari per mantenir "la transparència i la claredat de la investigació", com s'ha fet en d'altres ocasions.

Però la vicepresidenta de la cambra, Cristina Cifuentes (PP), ha rebutjat aquesta possibilitat per considerar-la "una voluntat política" i per no correspondre amb les regles establertes per la Junta de Portaveus en aquesta legislatura.

El secretari general dels socialistes madrilenys, Tomás Gómez, ha criticat l'actitud del PP en la constitució de la comissió perquè ha imposat un "president intransigent que representa el sector més dur del PP" i que "ni tan sols ha estat proposat en termes formals en la comissió, sinó que venia tot lligat i ben lligat, segurament directament des de la presidenta de la Comunitat, Esperanza Aguirre".

El líder dels socialistes madrilenys ha assenyalat que es tracta d'una comissió "que el PP tenia dibuixat al cap, per intentar impedir que s'esclareixin els fets".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.