Política

Livni descarta una treva perquè "no hi ha crisi humanitària a Gaza"

Franja de Gaza

La possibilitat d'una treva en els atacs israelians sobre Gaza per castigar Hamàs per llançar coets sobre el seu territori sembla haver-se dissipat amb l'arrencada del nou any. La ministra d'Exteriors israeliana, Tzipi Livni, ha declarat avui que no hi haurà cap treva a la Franja al cap de sis dies de bombardejos, perquè considera que la situació no és de crisi humanitària. Mentrestant, els bombardejos sobre Gaza deixen ja gairebé 400 morts, entre els quals un alt dirigent de Hamàs, que va perdre la vida al costat de nou membres de la seva família després de ser atacada la seva casa.

La ministra d'Exteriors israeliana, Tzipi Livni, ha viatjat avui a París per a la trobada prevista amb el president de França, Nicolas Sarkozy, entestat a aconseguir una nova treva entre Hamàs i Israel que aturi la sagnia de vides a la franja de Gaza que es manté des de dissabte passat. Tot i això, Livni ha rebutjat de pla la proposta francesa, que se centra en la necessitat que accedeixi a la franja ajuda d'emergència per als ferits i una població sense recursos.

"No hi ha crisi humanitària a la franja, i per tant no hi ha necessitat d'una treva humanitària", ha expressat la ministra israeliana d'Exteriors en un comunicat. Livni ha recordat que Israel ha estat permetent l'arribada de suficient ajuda humanitària a la franja en aquests dies. Livni pot considerar-se abonada per l'opinió pública del seu país en aquesta fase del conflicte amb Hamàs, ja que avui s'ha publicat una enquesta a Israel que indica que dos terços dels israelians donen suport als atacs a Gaza perquè el seu govern ha de protegir-los dels coets de Hamàs, que tenen en el seu radi d'acció més d'un milió d'israelians i que als últims dies s'han cobrat quatre vides.

Tot i això, l'apreciació que no existeix crisi humanitària a la franja no la comparteix l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats Palestins (UNRWA) que ha declarat que la situació humanitària està a la vora de convertir-se en una catàstrofe. Chris Gunness, portaveu d'UNRWA, ha dit que tot i els atacs aeris israelians, l'organització ha reprès la distribució de menjar entre la població palestina. Tot i això, segons ha explicat la comissionada general de l'agència, Karen Abuzayd, unes 20.000 persones estan sense ajuda alimentària des de fa dues setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.