Política

L'expresident del PP català Josep Piqué s'acosta a CiU

Política

L'expresident del PP a Catalunya i exministre Josep Piqué, que va abandonar la política el setembre del 2007 arran del fallit gir catalanista que intentava que fes aquest partit, s'està aproximant a CiU. En els últims mesos l'actual president de l'aerolínia Vueling ha multiplicat els contactes amb els nacionalistes catalans, segons ha sabut l'AVUI.

Abans de Setmana Santa, Piqué es va reunir discretament amb el president de CiU, Artur Mas, en una trobada per analitzar la situació econòmica. Segons fonts coneixedores de l'entrevista, els dos polítics van coincidir en la preocupació per la crisi, i per la reacció insuficient que observen en els executius de José Luis Rodríguez Zapatero i de José Montilla.

Casa Gran de CDC
Piqué també ha mantingut contactes en temps recents amb exconsellers de l'època de Jordi Pujol, com el també economista i actual president del consell assessor de CDC Josep Maria Cullell. En una d'aquestes converses, un dels seus interlocutors li ha parlat de participar a la Casa Gran del Catalanisme. Per ara, això no s'ha concretat.

Coincidint amb aquests moviments, Piqué va presentar ahir juntament amb l'exsecretari general de Convergència i ara advocat Miquel Roca el llibre del subdirector del diari Expansión, Martí Saballs, Historias de un corresponsal económico, editat per Planeta. També hi va intervenir el director del rotatiu, Jesús Martínez de Rioja. Durant la seva al·locució, Roca va llançar una petició molt significativa a Piqué. "Jo ja no tinc edat, però tu t'hauries de plantejar tornar a la política", va dir. Piqué va somriure.

Piqué, que sempre va tenir bona valoració professional dels seus adversaris, va començar en política dins l'administració Pujol a finals dels 80, com també van fer el mateix Mas i la també ministra del PP Anna Birulés. Actualment és vicepresident del Cercle d'Economia, entitat presidida per Salvador Alemany, que és directiu d'Abertis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El Suprem dels EUA dona una immunitat parcial a Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona