Política

Mas pensa aprovar mesures anticrisi amb el PP i una altra majoria si el PSOE no reacciona

Política

El líder de CiU, Artur Mas, va obrir ahir la porta a impulsar amb el PP mesures contra la crisi, intentant formar una majoria alternativa als socialistes per fer prosperar la votació, si el PSOE no reacciona. El comitè executiu de CDC va analitzar amb preocupació la poca vitalitat que al seu entendre té el govern Zapatero en política econòmica, sense gaires esperances que la futura ministra Elena Salgado ho canviï. No volen avançar esdeveniments, però a CDC a partir d’ara tant li serà pactar mesures contra la crisi amb el PSOE com amb el PP si així s’acaben desbloquejant, donada la urgència que dóna a combatre l’elevada destrucció de llocs de treball.

La condició que posa CiU per tirar endavant mesures és que també s’estudiïn les seves, com una proposta contra la morositat per obligar les administracions a pagar en un límit de 30 dies, i les empreses a 60. Mas es va queixar ahir que l’executiu del PSOE no afronta aquestes qüestions, i va trampejant les setmanes picotejant amb un conjunt variable de partits. La direcció de CDC interpreta que l’objectiu de Zapatero és simplement intentar aguantar tres anys, per veure si al final de la legislatura s’ha acabat la crisi. “Aquestes setmanes Zapatero ha estat més preocupat per la foto amb Obama que per altra cosa. Si destinés tantes energies a lluitar contra la crisi com les que ha usat per a la trobada aniríem millor”, va ironitzar Mas.

La direcció de CDC va analitzar a més la preparació de les eleccions europees. Mas va criticar amb contundència el president José Montilla per haver dit que no s’ha d’anar a defensar Catalunya a Europa. El va definir com un polític regionalista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

L’extrema dreta pressiona Netanyahu per fer la guerra a Hezbol·là

barcelona
CALONGE I SANT ANTONI

ERC vol retirar del govern un edil del PP investigat per un afer personal del 2008

CALONGE I SANT ANTONI
estat units

El Suprem dels EUA diu que la fiscalia es va sobrepassar en acusar als assaltants del Capitoli

barcelona
guerra a europa

Ucraïna rebrà 60.000 milions a l’any en ajuda en els pròxims quatre anys

barcelona
judicial

El Suprem rebutja els recursos de Millo contra els indults a Junqueras i Cuixart

barcelona
orient mitjà

Obren els col·legis electorals en les presidencials de l’Iran

barcelona
argentina

El Parlament aprova les reformes econòmiques de Milei

barcelona
política

L’ANC es planteja denunciar l’espoli fiscal amb una Diada descentralitzada

barcelona
política

Front comú del PSC, Junts, ERC, Comuns i la CUP per regular vot telemàtic

barcelona