Política

El CAC no dóna per fet que hagi de fer l'informe que sol·licita Saura

Crisi a interior

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) no dóna per fet que hagi d’elaborar l’informe sobre el tractament que TV3 va fer de les imatges de les càrregues dels Mossos d’Esquadra contra els manifestants anti-Bolonya, demanat pel conseller d’Interior, Joan Saura, que creu que es van repetir de manera “excessiva”, i analitzarà si escau o no de fer-lo.

Els responsables de l’òrgan regulador de l’audivisual no van voler pronunciar-se sobre la petició de l’informe –que es va registrar ahir al migdia–, però fonts del CAC van indicar que el fet que el demani el departament d’Interior no vol dir que l’hagin de fer. I és que la llei de creació del CAC deixa clar que entre les seves funcions hi ha “elaborar informes i dictàmens a iniciativa pròpia o a instància del Parlament o del govern”, però no de les conselleries. De fet, una membre del govern, la consellera de Justícia i antecessora de Saura al capdavant dels Mossos, Montserrat Tura, es va desmarcar obertament de les queixes del conseller pel tractament informatiu de les càrregues policials, indicant que no es pot “culpar el missatger”. Per contra, per boca de Miquel Iceta, Joan Ridao i Laia Ortiz, les executives del PSC, ERC i ICV van defensar que Saura demanés l’informe al CAC. Per la seva part, CiU i PP sí que van criticar la petició de l’informe. Artur Mas va reclamar a Saura que es “miri al mirall” en lloc de buscar culpables fora del seu departament.

El comitè professional de TV3 va reclamar “respecte per la independència informativa” de la cadena i que els polítics “deixin d’interferir en la feina dels professionals, que no estan al servei del govern, ni dels polítics, sinó dels ciutadans”. Van recordar que “no és competència d’Interior indicar als informatius quin criteri han de seguir, quines imatges han de fer servir ni com ni quan”, sobretot, “després que molts periodistes patissin les càrregues policials”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem fa guanyar temps a Trump en deixar obert el límit de la seva immunitat

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida